Solide State Disk (part two)

Mijn laptop Toshiba snort weer als nooit tevoren. Voor 85 euro een SSD van Samsung 840 series van 120 Gb er ingepropt. Eerst even de oude harddisk opgeschoond met Ccleaner en Defraggler; dan de hele disk overgezet met CloneZilla en daarna de partities uitgelijnd. Alles werkt sneller als ooit tevoren. Behalve de tools van Samsung, die kan ik niet draaien, dat heeft iets te zien met de aansturing van de SATA-drive denk ik.

Met mijn Mac G5 had ik minder geluk. Nadat de laatste aanpassingen gedaan had wou ik een volledige backup maken met TimeMachine. Dat grapje heeft me toch enkele dagen geduurd; na een controle op de bevoegdheden op mijn schijf lukte het alsnog een volledige back-up te maken. Helaas is de SSD Intel 520 een SATA 3 schijf die niet neerwaarts compatibel is met SATA 1. Gevolg: de schijf wordt door de computer niet herkend. Zo kan ik weer zoeken voor een oplossing. Ofwel een Samsung SSD, ofwel een Verbatim misschien toch opteren voor een Intel 320, maar die kosten zoveel!

De laatste dagen ben ik dus serieus met mijn computers bezig geweest. Het mag al eens een weekje anders zijn. Een rustig weekje bijvoorbeeld, zoals afgelopen week, dat zie ik wel zitten. Alleen is het vandaag wat anders gelopen dan verwacht. Vreemde computerproblemen zowel deze morgen als deze middag. Hopelijk is dat geen veeg teken... Straks nog wat kijken naar Met man en macht. Kwestie van me nog wat te ontspannen deze avond.

De commentaren zijn gesloten.