• Lente?

  Met verdwaasde gevoelens zit ik hier een stukje te schrijven. Hoe moet het nu verder met dit weer? Geen mens die het nog weet. Winter in de herfst, ik durf er niet aan denken wat het deze zomer zal worden… Gelukkig is er nog de Paasvakantie om één en ander recht te zetten — het liefst met enig mooi weer. De afgelopen dagen teveel op en achter mijn computer gezeten, eindelijk alles in orde gekregen. Ik kan weer voor een poosje verder.

   

  Zaterdag naar De Zwerver geweest: PART OF THE WEEKEND NEVER DIES (Movie about Soulwax). Ik heb het treffelijk gehouden, zo was ik omstreeks half één weer thuis. Het was lang geleden dat ik nog eens op stap geweest ben. Aanvankelijk ontzag ik het om door die koude naar het café te fietsen maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb. Soms moet een mens eens doorbijten om dan achteraf te kunnen genieten.

   

  Nog een paragraafje om het af te leren, kwestie van in the flow te blijven. Deze avond wat zitten lezen in Story Telling. De afgelopen tijd kwam het er niet van om te lezen, zoals reeds gezegd me teveel met computers en diets meer ingelaten. Ik zou dringend eens wat moeten poetsen: de slaapkamers boven, de wagen, … ik stel het alsmaar uit. Met de woorden: ik doe het morgen, dat ik het morgen zal doen, morgen. Enfin ik zal er eens werk van moeten maken, morgenavond voor het voetbal.

 • Solide State Disk (part two)

  Mijn laptop Toshiba snort weer als nooit tevoren. Voor 85 euro een SSD van Samsung 840 series van 120 Gb er ingepropt. Eerst even de oude harddisk opgeschoond met Ccleaner en Defraggler; dan de hele disk overgezet met CloneZilla en daarna de partities uitgelijnd. Alles werkt sneller als ooit tevoren. Behalve de tools van Samsung, die kan ik niet draaien, dat heeft iets te zien met de aansturing van de SATA-drive denk ik.

  Met mijn Mac G5 had ik minder geluk. Nadat de laatste aanpassingen gedaan had wou ik een volledige backup maken met TimeMachine. Dat grapje heeft me toch enkele dagen geduurd; na een controle op de bevoegdheden op mijn schijf lukte het alsnog een volledige back-up te maken. Helaas is de SSD Intel 520 een SATA 3 schijf die niet neerwaarts compatibel is met SATA 1. Gevolg: de schijf wordt door de computer niet herkend. Zo kan ik weer zoeken voor een oplossing. Ofwel een Samsung SSD, ofwel een Verbatim misschien toch opteren voor een Intel 320, maar die kosten zoveel!

  De laatste dagen ben ik dus serieus met mijn computers bezig geweest. Het mag al eens een weekje anders zijn. Een rustig weekje bijvoorbeeld, zoals afgelopen week, dat zie ik wel zitten. Alleen is het vandaag wat anders gelopen dan verwacht. Vreemde computerproblemen zowel deze morgen als deze middag. Hopelijk is dat geen veeg teken... Straks nog wat kijken naar Met man en macht. Kwestie van me nog wat te ontspannen deze avond.

 • Lente schoonmaak

  Ik heb het gevonden: in plaats van een nieuwe MacBook Pro aan te schaffen, heb ik vorige week woensdag twee SDD’s besteld. Eéntje voor in mijn laptop van bijna zes jaar oud. Dat is een aardige Toshiba Satellite U300-11Y die doet wat ie moet doen, maar hij is behoorlijk traag geworden. Dus dacht ik, ik geef hem deze lente een vitamintje: ik vervang de interne schijf met een even grote SDD van Samsung.

  Wat betreft mijn Mac G5 dat wordt een ander paar mouwen: voor deze computer een SSD aangeschaft maar mogelijk is die te snel, het is dan ook een schijf van Intel 520. Hopelijk krijg ik mijn online bestelde producten deze week nog binnen. Dan zullen we het snel weten. Afgelopen weekend wat software op mijn Mac geüpdated en een reservekopie genomen met Time Machine. Alles zo goed als het kan klaargezet voor de grote overdracht. Wordt vervolgd.

  Ondertussen zitten we weer in een winterperiode, halfweg maart. Het is van 1888 geleden dat zoiets nog voorgevallen is. Van een lente schoonmaak gesproken. Ik hoop het nog een paar jaar uit te zingen met deze update van mijn computers. Wie weet wat er tegen dan niet allemaal op de markt gekomen zal zijn. Het verandert allemaal zo snel in computerland dat je geld weg is voor je het in de gaten hebt.

 • Klik klak

  Sinds een paar dagen een dof gevoel in mijn rechteroor, net alsof er een prop in mijn oor zit. Wellicht de voorbode van een middenoorontsteking; als het al niet zover is. Lang geleden dat ik die nog gehad heb. Ik dacht dat die ontstekingen over waren, maar blijkbaar ben ik er nog altijd gevoelig aan. Vroeger als kind had ik er vaak last van, in die tijd ging ik naar een neus, keel en oorspecialist in Oostende. Als ik slik gaat het klik klak in mijn oor. Toch wel vreemd. Veel is er niet aan te doen. Een paar dagen uitzweten en het zou over moeten gaan.

  Verder gaat alles zijn gang, weinig nieuws onder de zon — die we eindelijk te zien krijgen. De lente komt in het land. Wat voor nieuws zal die brengen? Straks kijken naar Met man en macht. Veel soeps komt er hier vandaag toch niet uit. Reden te meer om snel af te ronden, nog een mailtje sturen naar mijn baas en ik hou het voor bekeken. Mooie voornemens heb ik niet… Laat ik er maar een eind aan breien.