Bloednodig

Vandaag was een rustige dag op school. Wat verder gewerkt aan een website-project. Deze morgen een berichtje van het Rode Kruis en tevens ’s middags een oproep om vanavond bloed te gaan geven. Dus plichtsgetrouw naar de zaal de Zwerver gefietst om een zakje bloed te geven. Een mens moet toch van tijd tot tijd wat nieuw bloed aanmaken en wat geeft het om daar een kwartiertje te liggen?

 

Gisteren een telefoon gekregen van de chef ’electriek’ van Leffinge Leuren, de peetvader van de electriekploeg is heen gegaan. Het greep me toch wel  bij de keel. Ik kon het niet vatten; vorige week — of was het al twee weken geleden? – nog samen aan de toog gezeten om een pintje te drinken. Het gaat je goed Paul! Na het geven van bloed enkele biertjes genuttigd aan de bar; een zwerver verdwaalt nooit.

 

Thuis gekomen, een hapje gegeten, mails beantwoord en nu zit ik hier te schrijven wat in me op komt borrelen. Blij dat alle projecten vlot van stapel lopen, al heb ik hier en daar nog wel iets dat niet helemaal in de haak is. Soms is gratis niet zo interessant, een website die voor de collega’s zou moeten toegankelijk zijn is meer offline dan bereikbaar. Verplaatsen die troep!

 

Nog eventjes doorbijten en dan sluit ik de computer af. Een paar regeltjes om het af te leren. Tijd vinden om te lezen; zo ben ik zondag — moederdag — beginnen lezen in Sprakeloos van Tom Lanoye en  ik moet toegeven het is best aardig geschreven. Ik kan er wellicht nog van leren: oogjes open en hersenen op volle kracht. Mogelijke memoires van Herman Brusselmans zal voor later zijn…

De commentaren zijn gesloten.