De vergeetput

Het leven is als een ganzenspel: je begint bij vakje één en eindigt ergens op vakje drieënzestig. Als je pech hebt beland je onderweg in de gevangenis of in de put. Wat moet je doen om te voorkomen dat je tijdens of na je leven in die vergeetput blijft zitten? Bloggen? Verhaaltjes verzinnen tegen de vaak? In deze tijden met een overvloed aan informatie, ik kan het haast niet meer bijbenen: kranten, boeken, tijdschriften, … zoveel om te lezen en te verwerken, is het niet meer zeker dat wie schrijft die blijft.

Deze morgen even in een bijlage van de krant gekeken. Vijftig startende bedrijven van dertigers uit Vlaanderen. Daarvan een drietal opgezocht op internet: zoals daar zijn Acquia, Skyline Communications en NCentric. Alle drie deze bedrijven hebben met internet – en bij uitbreiding – met computers te maken. Van websoftware over draadloze netwerken tot managementsoftware om die netwerken te beheren, allemaal made in Vlaanderen. Er zijn nog opportuniteiten.

Deze middag nog wat bezig geweest in Processing en met de Kinect programmaatjes uitproberen van uit het boek Making Things See, dat ik op hetzelfde internet als pdf gevonden heb. Heb je een probleem of vraag, even zoeken op Google en negen op de tien keer vind je een antwoord op je vraag. Deze werkwijze zal in de toekomst alsmaar toenemen. Internet: het netwerk der netwerken biedt antwoorden op al je vragen.

 

processing, kinect, laptop

 

De commentaren zijn gesloten.