Halfweg

Afgelopen week schreef ik in een klein notitieboekje volgende: Zonet gekeken naar welke literaire tijdschriften ik een zestal kortverhalen gemaild heb. Naast Deus Ex Machina en De brakke grond ben ik van plan om die kortverhalen in juni naar nY, voorheen gewoon Yang, te mailen. Er moet toch ergens reactie komen? Als het me dan nog niet lukt zoek ik wel een ander, tot ze plooien en me publiceren, zoals ik een vriendin mailde. Ondertussen ben ik aan een tweede reeks met kortverhalen aan het schrijven rond het thema ”vrouwen” (een afdruk gemaakt van kortverhaal twee).

 

Verder weinig beleefd, de gewone zaken van het leven. Een avondje naar een optreden van Daan in de Zwerver, wat pintjes gedronken met vrienden en kennissen gezien. Een uitvaartplechtigheid bijgewoond van een zoon van een collega; triestig er zijn daar geen woorden voor! Een andere bijeenkomst om een goede kennis te gedenken met een drankje en een hapje (vorige week naar de afscheidsplechtigheid geweest). Het mag nu wel even ophouden die sterfgevallen; er zijn leukere dingen in het leven dan telkens afscheid te moeten nemen.

 

Ondertussen ben ik halfweg het boek Sprakeloos van Tom Lanoye. Meesterlijk geschreven! Hoe  hij de laatste verwikkelingen over de lotgevallen van zijn moeder verweeft met herinneringen, al dan niet uit eerste hand, van zijn jeugdjaren. Hij weet het zo treffend te beschrijven dat je niet anders kan dan meegaan in zijn ’verhaal’. Ik ben benieuwd of Mogelijke memoires van Herman Brusselmans ook zo treffend geschreven is. Dat boek zal wellicht voor de zomervakantie zijn. Nog een klein duwtje en we zijn zover: zomer én vakantie. Daar zal niemand om malen als het weer wat beter wordt en dat de verlofdagen in aantocht zijn.

De commentaren zijn gesloten.