Laat er liefde zijn…

Oorlog en slecht nieuws hebben we al genoeg; laat ik een boodschap van blijheid en vriendelijkheid brengen. Zo was er vrijdag laatst een afscheidsfeestje voor een collega van de Heilig-Hartschool van Oostende. Thema: love, peace, hippie enzovoort. De meeste collega’s waren er verkleed als hippie. Ik , in mijn seventies kledij, viel uit de toon. Ik viel algemeen wat uit de toon; ik kom niet zo vaak op deze school en ken de collega’s eigenlijk niet zo goed. Toch was  het een leuk feestje met een lekkere barbecue. Jammer dat mijn rug me parten speelde of ik had nog wat langer gebleven en mee gefuifd.

 

Zaterdag heb ik het rustig aan gedaan: op tijd uit bed om vader uit te laten. Gegeten en een lekker verkwikkend bad genomen. Omstreeks elf uur was ik al op de receptie van de kunstacademie. Er was opendeur weekend. Wat collega’s gezien en enkele ateliers bezocht; omstreeks één uur was ik weer thuis. Na het middageten wat voor Vivès gewerkt, na de koffie niks zinnigs meer gedaan: zo ben ik naar mijn broer gereden en ’s avonds heb ik voor mijn twee lieve nichtjes gezorgd en er blijven slapen.

 

Zondag was een rustige dag. ’s Middags, na de afwas, mee naar mijn broer (waar ik oppas gespeeld had) een beetje voor mijn oudste nicht gepast. Ze was ziekjes en blij dat ik er was. Tussendoor het Belgisch Kampioenschap op internet gevolgd. De zondag afgesloten met wat televisie kijken. Zo was ik klaar om de laatste volle werkweek voor de vakantie aan te vatten… Eigenlijk had ik geen zin om te slapen maar om te schrijven. Na een poosje onbeslist te blijven zitten toch maar braaf besloten om in bed te kruipen.

De commentaren zijn gesloten.