Staren

Deze middag zat ik op een leeg blad te staren. Ik vroeg me af wat doe ik? Krabbel ik het blad vol met tekeningen of met tekst. Het werd de eerste mogelijkheid: een tekening in de aard van die ik gemaakt heb — een zevental jaar terug — tijdens de ergotherapie. Een mens moet toch iets doen als het te warm is om een poot uit te steken. Even eraan gedacht om mijn fiets op te springen om alsnog een tochtje te maken langs de Belgische kust. Dit idee werd afgevoerd wegens te warm; ik doe het wellicht morgen — zelfde uur andere dag.

 

Straks zal ik de tekening scannen en op computer bewerken. Eens zien wat dat op zal leveren. Aan fantasie geen gebrek, wel aan het opstellen en uitvoeren van de ’juiste’ doelen. Ik lijk wel zo vaak een kip zonder kop. Zal ik naar een optreden gaan of niet, zal ik notities schrijven of laat ik het overwaaien? Een mens stelt zich elke dag toch wel veel vragen. Soms krijg je een antwoord en vaak niet. Mensen opzettelijk negeren kan ik niet en als het andersom is, dan doet dit pijn.

 

Ik wil praten en zwijg, schrijven en zet geen treffelijke letter op papier, tekenen en ik krabbel dat het een lieve lust is. Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en naar Woosha geweest afgelopen zaterdag. Het was leuk maar had beter gekund. Veel gekeken en gehoord, weinig gezegd en wellicht de juiste personen niet gezien of tegen gekomen. Het bier smaakte me matig, niet al te veel gedronken want op de nationale feestdag kwamen mijn nichtjes op bezoek…

De commentaren zijn gesloten.