• Versuft en ook een beetje verdwaasd

  Zo zit ik te staren naar het computerscherm, te kijken hoe de lettertjes erop verschijnen wanneer ik de toesten op het klavier indruk. Zo denkt een mens grote vakantie: dat is lekker twee maanden thuis — voor wie in het onderwijs werkt.  Bij deze is reeds de helft ervan voorbij. Nog zoveel zin en te doen. Zogezegd zo niet gedaan. Over het weer geen klagen, mooie warme dagen zijn ons deel dit jaar. Hard nadenken en amper weten te herinneren wat er de afgelopen vier weken allemaal gebeurd is.

   

  Tot dusver zijn er geen spectaculaire dingen voorgevallen: iets weest gaan drinken met een meisje op 11 juli en een nieuwe koning op 21 juli — wie ligt daar nou nog wakker van — verder kan ik niks splinternieuws verzinnen. Behalve dat ik nog maar eens een roman van de heer Herman Brusselmans uitgelezen heb; Mogelijke memoires. Ach alles heeft zijn tijd: er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, je moet er enkel mee leren leven.

   

  Verder heb ik op de computer wat tijd doodgemaakt: wat aan een nieuwe site voor Vivès gewerkt en een paar mensen gaan depanneren met hun computerproblemen. Een trouwreceptie hier en een op de Meractor daar maakte het dat ik onder de mensen kwam, naast Woosha een festival op het klein strand in Oostende. Gisteren ben ik  gaan helpen op een feestje bij een collega. Het was er leuk en zo voorbij. Toch was ik wel een beetje moe toen ik weer thuis gekomen was, dan nog even mijn broer, schoonzus en de kinderen  gezien. Zo was het alweer eens bedtijd en komt het dat ik er hier verdwaasd bijzit.

 • Staren

  Deze middag zat ik op een leeg blad te staren. Ik vroeg me af wat doe ik? Krabbel ik het blad vol met tekeningen of met tekst. Het werd de eerste mogelijkheid: een tekening in de aard van die ik gemaakt heb — een zevental jaar terug — tijdens de ergotherapie. Een mens moet toch iets doen als het te warm is om een poot uit te steken. Even eraan gedacht om mijn fiets op te springen om alsnog een tochtje te maken langs de Belgische kust. Dit idee werd afgevoerd wegens te warm; ik doe het wellicht morgen — zelfde uur andere dag.

   

  Straks zal ik de tekening scannen en op computer bewerken. Eens zien wat dat op zal leveren. Aan fantasie geen gebrek, wel aan het opstellen en uitvoeren van de ’juiste’ doelen. Ik lijk wel zo vaak een kip zonder kop. Zal ik naar een optreden gaan of niet, zal ik notities schrijven of laat ik het overwaaien? Een mens stelt zich elke dag toch wel veel vragen. Soms krijg je een antwoord en vaak niet. Mensen opzettelijk negeren kan ik niet en als het andersom is, dan doet dit pijn.

   

  Ik wil praten en zwijg, schrijven en zet geen treffelijke letter op papier, tekenen en ik krabbel dat het een lieve lust is. Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en naar Woosha geweest afgelopen zaterdag. Het was leuk maar had beter gekund. Veel gekeken en gehoord, weinig gezegd en wellicht de juiste personen niet gezien of tegen gekomen. Het bier smaakte me matig, niet al te veel gedronken want op de nationale feestdag kwamen mijn nichtjes op bezoek…

 • Halfweg juli

  Het is zomer, een lekker weertje en ondertussen halfweg juli. Vandaag is mijn nichtje er tien geworden. Wat gaat de tijd toch snel. Ik herinner me haar nog als een baby, peuter en kleuter. Ondertussen is ze al een hele madam geworden. Straks gaan we dit gaan vieren bij mijn broer, maar eerst nog een beetje werken. De tijd vliegt veel te vlug…

   

  Ik wil nog het een en ander uitproberen in Drupal 7: het vernieuwen van een website voor Vivès. Vrijdagmorgen afspraak in Brugge, tegen dan had ik graag een prototype in elkaar gestoken. Het wordt zien wat er tussenkomt: misschien een handje helpen bij mijn broer, of een onverwachte afspraak met een vriendin? Je weet het nooit wanneer de wonderen de wereld uit zijn.

   

  Volgende weekend naar Whoosa in Oostende. Een paar optredens gaan meepikken, ik moet nog afspreken met een vriend hoe en waar we elkaar zullen zien. Ja het is wel écht vakantie in eigen land. De volgende jaren toch eens kijken om op reis te gaan? Alleen is de vraag met wie en naar waar? Misschien eens naar het hoge noorden of naar het warme zuiden, keuze te over. Dat maakt het kiezen zo moeilijk.

 • Besluiteloosheid

  Nog wat slaapdronken zit ik achter mijn Apple computer. Niet goed weten wat te doen. Na het checken van mijn mail op mijn iPod gezien dat ik  nog een kleine aanpassing te doen had aan de website van Vivès. Zo heb ik dus mijn computer opgestart, een mens moet uiteindelijk iets doen, en de aanpassing uitgevoerd. Nu sta ik weer even ver als daarstraks. Zin om te lezen, te schrijven, te tekenen, te vrijen, te surfen, om in de zon te liggen, kortom veel zin, geen besluitvaardigheid.

   

  Ik zou ook nog een vijftigtal foto’s moeten bestellen. Even kijken wat ik gisteren aan kiekjes gemaakt heb, mijn broer met zijn gezin zijn langsgekomen om vader zijn verjaardag te vieren. De foto’s hebben een rode zweem, van de oranje paraplu die voor schaduw zorgde, maar ook het omgevingslicht veranderde. Onze ogen hebben daar minder last van dan een digitaal fototoestel, toch enkele leuke kiekjes gemaakt.

   

  Deze namiddag eens kijken om de jaarlijkse belastingsaangifte in te vullen, want die moet binnen zijn voor twintig juli. Ik heb nog wel eventjes tijd maar ik weet van afstellen komt uitstellen en dan zijn we nog niet jarig. Daarom dat ik het deze middag zal doen, dan ben ik er ook vanaf. Eerst nog wat lezen in het boek iDentity (zie vorige post). Even kijken welke stoornis ik door de digitale maatschappij opgelopen heb.

 • Hersendood

  Een muziekje opgelegd, lees: mijn netwerkschijf aangezet en via iTunes heel mijn cd-collectie aan het beluisteren. Nu is het iets van Absynth Minded, wat het straks zal zijn is mij om het even. Als het maar leuke muziek is, anders kies ik het volgende nummer, de player staat op shuffle. Daarnet, na het werk, nog wat gelezen in Ons briljante brein van dr. Steven Laureys. Een interessant boek over de stand van zaken in het onderzoek naar het bewustzijn van de mens. De afgelopen tijd niet veel meer gelezen, er waren telkens andere dingen te doen.

   

  Zaterdag laatst andermaal binnen gesprongen in de Standaard Boekhandel. Het boek iDentity gekocht van ondermeer Larry D. Rosen. Zo ben ik twee boeken op het zelfde moment aan het lezen. Kwestie van de hersenen wat voedingsstof te geven en me voor te bereiden op de komende vakantie. Nog één dag te gaan en we zijn er weer voor een poosje vanaf. Het mag gerust een warme, hete zomer worden. Geen bezwaar tegen. Met veel feestjes, drank, goeie gesprekken en dito gezelschap.

   

  Straks misschien nog wat kletsen op internet. Je weet nooit waar het goed voor is. Onbekenden worden bekenden, misschien wel  vrienden… Wie weet wat de toekomst voor ons nog in petto heeft? Nog één keer slapen en dan zien we wel wat we allemaal zullen uitsteken. Straks nog even mijn te doen-lijstje bekijken. Ik heb er al een vijftal zaken opgezet voor de komende dagen. Kwestie dat ik me niet vervelen zal.