Gedachten komen en gaan

Gedachten drijven als witte wolken voorbij een blauwe heldere hemel. Ze komen en gaan, de donkerste het eerst; de ludiekste lossen op als kleine witte schapenwolkjes. Wat ik daarnet dacht om te schrijven is me alweer ontglipt. De dagen komen en gaan, alleen Elvis blijft bestaan. We stevenen af op het einde van de vakantie… Op naar september en een sfeervol Leffinge Leuren in ons dorp. De affiche, bekeken en goedgekeurd, heb ik in mijn kamer opgehangen. Ik ben nog net niet aan het aftellen naar het festival.

 

Gisteren, bijna in één ruk, Marcel van Erwin Mortier uitgelezen. Het thema deed me denken aan de voorstelling Scheisseimer die ik op Theater aan Zee gezien heb: collaboratie ten tijde van WO II meezeulen met de vijand voor het Vlaamse gedachtegoed. Ten strijde trekken naar het Oostfront, de SA en SS. ’Honden wil ge eeuwig leven’ is een ’mooi relaas’ gezien vanuit het standpunt van de Duitsers over de strijd tegen de Russen. Enfin veel moois is er niet aan, het was één ellendige boel: de oorlog, de vijand, de wreedheden, de weersomstandigheden, het lot.

 

Geen relaas over de afgelopen week wegens niet interessant. De dagen in augustus verlopen nogal eenvormig, om niet te moeten zeggen eentonig. Deze week beginnen de Paulusfeesten, ik ben van plan om een twee of drietal keer te gaan, afhankelijk van het weer en wie er nog zin heeft om te gaan. Daarna zal het weer wennen zijn aan het opstaan omstreeks zeven uur, het maken van de boterhammen en het weer gaan werken. Het valt natuurlijk allemaal te zien hoe je het bekijkt.

De commentaren zijn gesloten.