• Wintertijd

  Ik zit hier te staren naar een wit venster op mijn computer. Daarin zouden letters moeten komen, maar die komen niet. Volgende vaststelling: sinds het winteruur zijn de dagen een uur korter geworden. Zou het daaraan liggen dat ik hier nu zit te geeuwen als een zot? Ja, ik heb wel last van het omschakelen van de tijd. Gelukkig is er vakantie om eraan te wennen. Genoeg zaken te doen: wat werken voor school, verder doen aan twee websites, boeken lezen van de bibliotheek en als laatst, werken aan het afstudeerproject van de KaZ.

   

  Zaterdag laatst leden zijn we met een tiental mensen van de kunstacademie naar Gaasbeek geweest; gaan kijken naar de tentoonstelling In Between. Het was veel om te zien, vooral de overdaad in het kasteel belastte mijn zintuigen. Teveel is teveel. Enkele mooie werken gezien ondermeer van Raphaël Opstaele en van Karin van Der Molen; ook een aantal werken niet gezien. Het was kiezen ofwel op een deftig uur thuis ofwel nog twee uren ronddwalen in de parken. Met zijn drieën hebben we voor de eerste oplossing gekozen.

   

  Afgelopen dinsdag heeft Apple nieuwe Macbooks Pro’s aangekondigd. Ik moest en zou er één hebben; nu — na enig wikken en wegen — vraag ik me af of ik niet beter kan wachten tot volgend jaar? Ik ben er nog niet helemaal uit. Eerst eens kijken of ik thuis makkelijk over kan stappen van ADSL naar VDSL dat zou toch wel enige snelheidswinst moeten betekenen bij het internetten (en vooral bij het downloaden en uploaden van bestanden). Zoveel mogelijkheden zoveel waanzin in deze (computer)wereld.

 • Over niks dan gezever

  De afgelopen  weken zat ik aan mijn beeldscherm gekluisterd. Wat werken aan nieuwe en vernieuwde sites. Daar kruipen waarlijk wat uren tijd in. Zoals de docente op de kunstacademie het zo mooi verwoordde: aan een website kun je bezig blijven. Niks is minder waar. Gelukkig nadert de ene site de voltooiing en de anderen wachten op updates. Dat wordt nog een weekje doorbijten.

   

  Volgende week is er dan welverdiende vakantie. Hopelijk valt het weer wat mee zodat ik buiten kan zijn; zo alle dagen achter de computer is voor niks goed. Zelfs niet voor je geest. Als tegengewicht lees ik boeken [zoals Digitale dementie van Manfred Spitzer, De kapellekesbaan van Louis Paul Boon en nog wat titels]. Voor zover het lezen nog aanbod komt na het computeren.

   

  Afgelopen weekend eens niet gaan fuiven, het is eens iets anders. Niet naar de medewerkersfuif geweest en ook niet naar De Sixtiesfuif of Retroparty. Zondagmorgen wel naar een concert geweest in Yzara in Nieuwpoort en ’s middags bij mijn broer gezeten en de nichtjes beziggehouden (of was het omgekeerd?). Gisteren nog allerlei geprobeerd rond het verbinding maken met een webserver, zonder resultaat en zonder bericht op mijn blog…

 • Elke dag een beetje meer…

  Je leert elke dag wel wat bij. Momenteel ben ik bezig met het ontwerpen en opmaken van een paar websites. Zoals gebruikelijk neem ik dan een boekje bij de hand om te leren en lezen over hoe goede sites te maken of ontwikkelen. Het boekje dat ik dit keer lees is: een website die werkt van G. McGovern; ontleend uit de bibliotheek van Oostende. Het is een interessant naslagwerk, straks misschien nog wat lezen.

   

  Nog een paar weken te gaan en het is herfstvakantie. Wat doe ik nu en wat stel ik uit tot dan? Dat is de hamvraag. Niet teveel hooi op de vork nemen, het werk zal niet weglopen. Woensdagavond weer eens passen voor de kunstacademie en wat werken aan de bovengenoemde sites. Donderdagavond is er conceptbegeleiding, waar we filosofische vragen stellen rond kunst en kunstwerken. Dat vind ik best wel interessant, het is op een andere en frisse manier kijken naar andere en eigen creaties.

   

  Zo glijdt de tijd voorbij en voor je het weet is alweer een werkweek om. Dat gevoel had ik vorige week en deze week zal niet anders zijn. Vrijdagavond is er een medewerkersfuif in de Zwerver en zaterdagavond een (benefiet)fuif. Toch proberen nog wat te werken ook, de tijd gaat me veel te snel. Soms heb ik het gevoel dat het elke dag sneller gaat, vooral als je veel vragen of oproepen krijgt maar dat is een goed teken.

 • Met vertraging

  Afgelopen weekend met de vrienden naar de cinema geweest. De film Prisoners gekozen. Het was geen slechte keuze, een goeie film vond ik persoonlijk. Het deed me denken aan de zaak Dutroux, kinderen ontvoeren en opsluiten, enerzijds en ook wel aan Het vonnis, waar het hoofdpersonage ook het recht in eigen handen neemt, anderzijds. ’s Nachts speelde de film nog — ik heb erover gedroomd met name.

   

  Zondag wat zitten lezen in het boek Programming Interactivity over interactieve projecten. Ik zou er dringend aan verder moeten lezen maar telkens komen er andere dingen tussen: een website verder aanpassen en eentje ontwerpen. Daar kruipt toch wel wat tijd in. Niet getreurd morgen doen we verder. Een nieuwe dag een nieuw begin.

   

  Deze morgen voelde ik me niet kiplekker; eventjes trok mijn maag samen en had ik de neiging om over te geven. Gisterenavond wat te lang bezig geweest op de computer én slecht geslapen door een aanslepende verkoudheid; het is eens wat anders. Gelukkig werd het snel beter deze morgen toen ik op mijn werk lieve collega’s tegenkwam.