Gedachten komen en gaan

Daarnet eventjes andere muziek opgelegd. Opgelegd is een groot woord; beter is de muziek van mijn netwerkschijf laten afspelen in iTunes. Zat ik zopas in de werkmodus en stel ik vast dat werken met klassieke muziek op de achtergrond helend werkt. Nu ik aan het schrijven ben mag het een beetje alternatiever zijn.

 

Een ander vaststelling is dat, als je veel om handen hebt, de tijd voorbijvliegt. Als je niks te doen hebt — enkel maar zitten piekeren en nadenken — je makkelijker in een slecht humeur geraakt om maar niet te spreken over depressie. Een mens is waarlijk een complex wezen. Onlangs het boek Digitale dementie van Manfred Spitzer gelezen. Teveel en te jong met (digitale) media omgaan lijdt tot vroegtijdige dementie. Voor zij die geïnteresseerd zijn, het boek ligt in de bibliotheek van Oostende.

 

Sedert lang weer eens uit mijn kot gekomen. Zaterdagavond was er een fuif van de plaatselijke jeugdbeweging. Ik was afgesproken met een vriend, samen hebben we nog in de leiding gezeten zoveel jaar geleden. Om een lang verhaal kort te maken: wat zitten kletsen, een pintje genuttigd en gekeken naar het jonge volkje. Tegen half drie hield ik het voor bekeken: ik had genoeg gezien én gehoord.

De commentaren zijn gesloten.