Een weekend in november

Het afgelopen weekend was behoorlijk druk. Op vrijdagavond omstreeks vijftien uur hadden we afspraak in Stene dorp, een deelgemeente van de kuststad Oostende, met een team van één van de schoolafdelingen waar ik werk. Na een geleide wandeling vol opdrachten konden we onze buik vullen met kaas en wijn. Na een kleine quiz nog wat nagepraat, lees zitten luisteren, omstreeks middernacht was ik thuis en kon ik slapen.

 

Zaterdag heb ik niet veel uitgemeten: ’s ochtends een badje genomen, wat op de computer bezig geweest en na de koffie mijn spullen verzameld en naar mijn broer gereden om er op de meisjes te passen. Nadat ik mijn nichtjes ondergestopt had gekeken naar de film The Bodyguard onder het nuttigen van een Brugse Zot met bijbehorende chips. Niet al te laat in bed gedoken; niet direct de slaap kunnen vatten. Uiteindelijk toch redelijk goed geslapen.

 

De volgende morgen vroeg opgestaan want om 10 uur was er een eucharistieviering voor mijn grootouders langs moeders zijde in Houtem, een deelgemeente van Veurne. Thuis vader opgepikt en doorgereden naar het dorpje tegen de Franse grens. Met de familie een aperitiefje genuttigd  in de Flandria op de markt van Veurne waarna we koers zetten naar Diksmuide om er te eten in het restaurant Sint Jan gelegen langs de Ijzer.  Thuisgekomen wat gelezen en na een sobere avondmaal, een appel en enkele walnoten, televisie gekeken. Zo was er op Nederland 2  een reportage over de in Brugge levende kunstschilder Evert Thielen. Best wel indrukwekkende schilderijen die Evert maakt.

De commentaren zijn gesloten.