Fantastisch idee

Afgelopen weekend zat ik te lezen in C’t, een magazine rond computers en techniek. In een artikel hadden ze het over een tweede leven voor je oude smartphone. Bijna dadelijk ging mijn fantasie aan de slag: over het opzetten van een handel in dergelijke gerecycleerde toestellen… Daarop vroeg ik me af wat is nu het verschil tussen fantasie en een goed idee?

 

Het eerste heb ik in overvloed, het tweede komt minder vaak voor. Dan denk ik dat mijn fantasie goede ideeën opbrengt maar niks is minder waar. Het blijken flauwe ideeën die in de praktijk niet deugen of niet te realiseren vallen. Of misschien wel te realiseren maar niks opbrengen. Daarom blijf ik zitten wachten op een fantastisch idee; misschien komt dat wel eens op een onbevangen moment als ik slaap. Indien het zover is zal ik het nog wel weten te vertellen.

 

Dromen is nog zoiets vreemds: sommige nachten droom je drie, vier keer en kan je je het herinneren. Andere keren weet je ’s ochtends gewoon niks meer. Ik zou al moeten gaan spieken om te zien wat ik vorige nacht gedroomd heb. Het was iets met computers, hoe zou dat komen? Voor het plezier noteer ik mijn dromen, dat is leuk om later te herlezen of als inspiratiebron bij het schrijven. Boven alles voel ik me een schrijver; alleen is het er nog niet écht uitgekomen maar we werken eraan!

De commentaren zijn gesloten.