De overgang

Het eindejaar goed gevierd. Samen met vrienden een hapje gegeten en een glaasje gedronken, of twee. Even heen en weer naar Middelkerke gereden om het vuurwerk te zien en nog wat blijven drinken op de kerstmarkt. Daarna zijn we in de Zwerver beland en toen ging de tijd opeens zo snel! Nieuwjaarsdag niet veel soeps: beetje gerust, wat op de computer gewerkt en wat gelezen. ’s Avonds nog een glaasje champagne genuttigd terwijl we tv keken.

 

De laatste dagen van de vakantie waren gelijkaardig: zitten lezen, zitten surfen en wat notities genomen. Ik denk na en vraag me af of ik de bezoekjes aan de familie al dan niet moet vermelden? Het leven kan soms van die rare kronkels hebben; dan verlies je al eens iemand of raak je betrokken in een ernstig ongeval. Voor allen hierbij de beste wensen en een goede gezondheid. Dat 2014 vol vreugd en liefde mag zijn, ook voor zij die alleen gekomen zijn.

 

Gisteren zitten kijken naar de TV-show van Ivo Niehe: het ging ondermeer over de (nabije) toekomst en hoe ons leven er dan zal uit gaan zien. Sommige dingen maken mij zelfs bang: verder integratie van elektronica en het menselijke lichaam, ik vind het soms wel angstaanjagend. Daarnaast ging het ook over de gebroeders Das en hun visie op wat we de komende jaren mogen verwachten. Zo werd het de eerste werkdag van het jaar en die ben ik goed doorgekomen.

De commentaren zijn gesloten.