Onze moeders, onze vaders

Afgelopen weekend heb ik twee afleveringen van de reeks ‘Unsere Mütter, unsere Väter’ gezien. Het begon zaterdagavond: nadat we met de kunstacademie naar een expo in Geel geweest waren, heb ik een hapje gegeten en een badje genomen. Zo was het al snel voorbij tien uur; dan heb ik nog wat zitten zappen tot ik opeens op de derde en laatste aflevering van ‘Unsere Mütter, unsere Väter’ stootte. Ik werd meteen meegesleurd door de spetterende vertolking en ja, ik weet niet waarom, de tweede wereldoorlog kan mij wel boeien. Vooral hoe de gewone mens door uitzonderlijke omstandigheden in een raar beest verandert.

 

Zondag voormiddag was ik de Adobe Master Collectie aan het updaten, ondertussen het eerste deel op de site van Knack bekeken. Ik denk eraan om de reeks misschien wel eens aan te kopen. Voor nog geen twintig euro op bol.com (eventjes wat reclame tussendoor). Zondagavond was er dan het eerste deel van de aangekondigde reeks over WO I: ‘In Vlaamse velden‘. Zo zie je maar dat oorlogen van alle tijden zijn; om maar te zwijgen over hetgeen zich nu in het Midden-Oosten afspeelt. Ideologie en geloof, twee gevaarlijke dingen die zo de geest vertroebelen!

 

Het lezen schiet op, al voorbij halfweg de Kapellekensbaan. Het ziet er naar uit dat ik dat boek deze maand nog uitgelezen krijg. Daarnaast ben ik ook aan het lezen in Het nut van waanzin van Piet R. Adriaens. Essays over darwinisme en psychiatrie: best interessant maar soms moeilijke kost om te verteren, moeilijk gaat ook. De boeken van de bibliotheek heb ik vrijdag verlengd; zo heb ik nog wel mijn leesplezier.

De commentaren zijn gesloten.