• Hectiek

  Soms heb je van die dagen dat alles op je afkomt. Ik ben het weekend goed doorgekomen en deze morgen zag ik er tegen op om de werkweek weer aan te vatten. Terwijl je het ene doet, bellen ze voor wat anders. Vandaag was het weer van dat; een mens past zich aan de omstandigheden aan. Het adagio ‘alles komt in orde’ toch nog de dag goed doorgekomen. Zo heb ik niet veel zin om te bloggen maar mijn lezers in gedachte doe ik het toch.

   

  Na dit schrijven plant ik me voor de televisie en kijk ik naar wat amusement. De boog kan niet altijd gespannen staan. De rest doe ik morgen, dat ik het morgen zal doen: lezen in het boek Hersenweb, website(s) en mijn blog voor de kunstacademie aanpassen. Het tekstje is al geschreven in een notitieboekje, dat kan niet moeilijk meer zijn.

   

  Mijn MacBook speelt ‘alternative’ muziek het is te zeggen de muziek op mijn netwerkschijf wordt via iTunes afgespeeld op de laptop. Ik zit hier met de hik te schrijven en ik verlang naar rust en vrede. Nee ik ben geen moeilijke mens, soms zelfs te gemakkelijk. Ik mag gerust wat assertiever zijn, ik kan zo moeilijk nee zeggen en dan bekoop ik het weleens. De rest is stof voor een volgend bericht.

 • Lezen en nog eens lezen

  Het is me afgelopen weekend gelukt om de Kapellekensbaan van Louis Paul Boon uit te lezen. Hop op naar het volgende boek; ik wil wel het vervolg lezen: Zomer te Ter-muren. Eerst nog twee andere boeken uitlezen en daarna terug naar de bibliotheek, normaal hebben ze het laatst genoemde boek. Ik heb het al opgezocht. Onder het adagio: lees je rot of moet het zijn lees je zot?

  Verder gaat alles goed: veel werk en weinig rust, de dagen zijn goed gevuld. Ik ben blij dat ik me ’s avonds in de zetel kan zetten met een boek, al moet ik soms toegeven aan de vaak en val ik in slaap. Zaterdag laatst naar de Zwerver geweest en de film over Sound Studio gezien. Best wel een interessante documentaire en dat de pintjes gesmaakt hebben.

  Ik moet dringend werk maken van het eindwerk aan de kunstacademie, straks is het einde van het schooljaar in zicht en sta ik nog altijd even ver. In plaats van verder te werken zoek ik zaken op voor mijn laptop: een extern scherm (Dell Ultrasharp U2413), opslag via Thunderbolt, programma’s en films en ga zo maar verder. Ze maken je zot meneer: altijd maar kopen en het geld laten rollen, in welke wereld leven we eigenlijk?

 • Onze moeders, onze vaders

  Afgelopen weekend heb ik twee afleveringen van de reeks ‘Unsere Mütter, unsere Väter’ gezien. Het begon zaterdagavond: nadat we met de kunstacademie naar een expo in Geel geweest waren, heb ik een hapje gegeten en een badje genomen. Zo was het al snel voorbij tien uur; dan heb ik nog wat zitten zappen tot ik opeens op de derde en laatste aflevering van ‘Unsere Mütter, unsere Väter’ stootte. Ik werd meteen meegesleurd door de spetterende vertolking en ja, ik weet niet waarom, de tweede wereldoorlog kan mij wel boeien. Vooral hoe de gewone mens door uitzonderlijke omstandigheden in een raar beest verandert.

   

  Zondag voormiddag was ik de Adobe Master Collectie aan het updaten, ondertussen het eerste deel op de site van Knack bekeken. Ik denk eraan om de reeks misschien wel eens aan te kopen. Voor nog geen twintig euro op bol.com (eventjes wat reclame tussendoor). Zondagavond was er dan het eerste deel van de aangekondigde reeks over WO I: ‘In Vlaamse velden‘. Zo zie je maar dat oorlogen van alle tijden zijn; om maar te zwijgen over hetgeen zich nu in het Midden-Oosten afspeelt. Ideologie en geloof, twee gevaarlijke dingen die zo de geest vertroebelen!

   

  Het lezen schiet op, al voorbij halfweg de Kapellekensbaan. Het ziet er naar uit dat ik dat boek deze maand nog uitgelezen krijg. Daarnaast ben ik ook aan het lezen in Het nut van waanzin van Piet R. Adriaens. Essays over darwinisme en psychiatrie: best interessant maar soms moeilijke kost om te verteren, moeilijk gaat ook. De boeken van de bibliotheek heb ik vrijdag verlengd; zo heb ik nog wel mijn leesplezier.

 • De overgang

  Het eindejaar goed gevierd. Samen met vrienden een hapje gegeten en een glaasje gedronken, of twee. Even heen en weer naar Middelkerke gereden om het vuurwerk te zien en nog wat blijven drinken op de kerstmarkt. Daarna zijn we in de Zwerver beland en toen ging de tijd opeens zo snel! Nieuwjaarsdag niet veel soeps: beetje gerust, wat op de computer gewerkt en wat gelezen. ’s Avonds nog een glaasje champagne genuttigd terwijl we tv keken.

   

  De laatste dagen van de vakantie waren gelijkaardig: zitten lezen, zitten surfen en wat notities genomen. Ik denk na en vraag me af of ik de bezoekjes aan de familie al dan niet moet vermelden? Het leven kan soms van die rare kronkels hebben; dan verlies je al eens iemand of raak je betrokken in een ernstig ongeval. Voor allen hierbij de beste wensen en een goede gezondheid. Dat 2014 vol vreugd en liefde mag zijn, ook voor zij die alleen gekomen zijn.

   

  Gisteren zitten kijken naar de TV-show van Ivo Niehe: het ging ondermeer over de (nabije) toekomst en hoe ons leven er dan zal uit gaan zien. Sommige dingen maken mij zelfs bang: verder integratie van elektronica en het menselijke lichaam, ik vind het soms wel angstaanjagend. Daarnaast ging het ook over de gebroeders Das en hun visie op wat we de komende jaren mogen verwachten. Zo werd het de eerste werkdag van het jaar en die ben ik goed doorgekomen.