De ontheemden

Afgelopen zaterdagmorgen las ik in de krant een artikel over de Frans Libanese schrijver Amin Maalouf. Het ging over het boek “De ontheemden”. Een verhaal dat zich in het Midden-oosten afspeelt. Het gaat ondermeer over de ondergang van de Levantijnse beschaving, de verschillende godsdiensten, je land ontvluchten voor een oorlog enzovoort.

 

Zondagmorgen was ik wat aan het lezen in het boek Cybergevaar  van de BelgEddy Willems. Alras gingen mijn gedachten de andere kant op. Het is geen wet van Meden en Perzen maar dadelijk zocht ik één en ander op over Eddy Willems enerzijds en de Levantijnse beschaving anderzijds. Veel wijzer werd ik niet: zo vond ik een blog van een Nederlandse moslima en enkele websites rond computerbeveiliging waar niet zoveel op te vinden was.

 

Tussendoor heb ik ook zitten kijken voor een externe harddisk als opslag voor mijn MacBook (om Time Machine en voor extra opslag te gebruiken). Misschien koop ik een LaCie rugged externe drive van 1 TB, ik zal er nog even een nachtje over slapen. Straks nog wat televisie zien en daarna vroeg onder de veren want het belooft een drukke week te worden.

De commentaren zijn gesloten.