Een Apple voor de dorst

De biografie van Steve Jobs leest als een trein. Als ik even een gaatje heb zet ik me in de zetel en lees ik verder. Deze namiddag overdacht ik dat ik artikels liggen had over computers in het algemeen en Apple en Microsoft in het bijzondere — ik ga me hier niet uitspreken pro het ene of het andere bedrijf.

 

Het brengt me terug bij mijn persoonlijke geschiedenis. Reeds van kind af aan kwam ik in contact met computers: Tandy, Commodore 64, en andere. Mijn eerste krantenknipsels betreffende computers, waaronder ook de Silicon Graphics Indy, dateren uit 1990. Wat er toen op machines van een paar honderd duizenden franken kon, doe ik vandaag op een laptop. 

 

In december 1996 schafte ik mijn eerste Apple aan, het was een PowerMac 7200 aan 90Mhz met 8Mb RAM en harddisk van 500 Mb. Daarmee maakte ik mijn ontwerpen voor de studies van grafisch vormgever, en werkte ermee tot eind 2003. Toen het tijd werd voor de overstap op een Apple G5, die ik nog wel gebruik. Zo zie je maar hoe snel alles evolueert. Dit stukje is geschreven op mijn eerste MacBook Pro die ik aangeschafte eind vorige jaar.

De commentaren zijn gesloten.