• Zomeruur

  Afgelopen weekend schoon schip gemaakt en enkele hangende problemen opgelost, dat maakt me vrolijk. Zowel op het werk als thuis de boel wat opgeruimd. Nieuwe opdrachten komen eraan: een website aanpassen, een folder ontwerpen en wellicht een reeks filmpjes voor school monteren. De Paasvakantie zal meer dan welkom zijn om alles af te werken. Ik vraag me zelfs af of ik tijd zal vinden om te lezen, veel interessante boeken liggen in de bibliotheek te wachten.

   

  Volgende zaterdag gaan we op stap met de kunstacademie: enkele tentoonstellingen gaan bezoeken in Brussel. Borremans staat op mijn agenda en nog een tentoonstelling over interactieve kunst, de kunstenaar is me ontgaan. Woensdag en donderdag zal ik nog wat verder werken aan mijn eindproject; dat zou in een definitieve vorm gegoten moeten worden. Hier en daar nog wat bijschaven en dringend kijken voor de presentatie.

   

  Ik  vraag me af wanneer ze het foefelen met de uren zullen opgeven. Het omschakelen van de winter- naar de zomertijd werkt op mijn gestel. Deze morgen zag ik het écht niet zitten om uit mijn bed te komen. Gelukkig had ik vrijdagnamiddag gewerkt, dat verlichtte de pijn wat. Een halve dag groggy rondgelopen en deze middag rustig mijn werk afgerond. Ik verheug me op de dag dat ze de tijdomwisseling zullen afschaffen.

 • Een dag als geen ander

  Een zucht en wat gekreun, meer komt er voor het ogenblik niet uit. Snel nog het één en ander aan het web toevertrouwen alvorens naar de laatste uitzending van Wauters versus Waes te zien. Wat kan ik vertellen over afgelopen weekend? Twee maal een verjaardag gaan vieren op restaurant en verder niet veel bijzonders gedaan. Afgelopen nacht niet écht goed geslapen, liggen woelen en bezig geweest met het werk, de nog te realiseren zaken.

   

  Ik zal er niet om malen dat deze week voorbij zal zijn. Morgen een dagje weet-niet-wat-eerst gedaan, woensdag een half uur eerder op post voor een pedagogische studiedag. Donderdag ten slotte nog enkele zaken van vorige week afwerken. Tussendoor nog wat werken aan het afstudeerproject van de kunstacademie. Gelukkig was ik zo slim om vorige week woensdag geen nieuwe boeken mee te brengen van de bibliotheek.

   

  Het kriebelde om de Metamaus te ontlenen (een boek over het maken van de graphic novelle Maus). Heb ik ook niet ontleend: De eenzaamheid van de waanzin noch heb ik het boek Creatief schrijven verlengd. Ik heb me moeten beheersen om het niet te doen en dan heb ik maar foto’s genomen van de betreffende boeken, voor in de paasvakantie — als ik weer wat tijd zal hebben. We zien dan wel hoe en wat in functie van de beschikbare tijd.

 • De juiste focus

  Afgelopen week heb ik rustig verlof genomen, dit wil zeggen laat opstaan, lezen en af en toe wat op de computer bezig geweest. Om de een of andere reden is deze week voorbijgevlogen. Een mens staat er niet bij stil hoe snel de tijd gaat als je je goed voelt en met leuke dingen bezig bent. De goede voornemens waren er en een paar zaken heb ik uitgevoerd. Een paar middagen in de tuin geholpen bijvoorbeeld. 

   

  Afgelopen weekend ben ik langs geweest bij mijn dooppeter en tante; het was een leuke middag en voor herhaling vatbaar. ’s Avonds achter de bar gestaan in de zaal van de Zwerver met een paar vrienden. Rond een uur of één had ik het wel gezien. Gelukkig was er nog de zomerse zondag om uit te blazen. In de namiddag de tentoonstelling van een collega uit de kunstacademie gaan bezoeken en tevens eens mijn licht opgestoken in de Standaard Boekhandel. 

   

  Daar had ik bijna enkele dvd’s gekocht, ik kon me nog net inhouden om Nemo en Jobs niet met me mee te nemen. Het is te zeggen aan te kopen. Ook heb ik er het boek over de designer Jony Ive doorbladerd. Ik zie, momenteel, alles in het verlengde van de biografie van Steve Jobs.  Deze avond nog wat zitten lezen na het werk, nog één hoofdstuk te gaan. Alles is kwestie van de focus te bewaren en te doen waar je goed in bent, al de rest is ballast en bijgevolg overbodig.

 • Een Apple voor de dorst

  De biografie van Steve Jobs leest als een trein. Als ik even een gaatje heb zet ik me in de zetel en lees ik verder. Deze namiddag overdacht ik dat ik artikels liggen had over computers in het algemeen en Apple en Microsoft in het bijzondere — ik ga me hier niet uitspreken pro het ene of het andere bedrijf.

   

  Het brengt me terug bij mijn persoonlijke geschiedenis. Reeds van kind af aan kwam ik in contact met computers: Tandy, Commodore 64, en andere. Mijn eerste krantenknipsels betreffende computers, waaronder ook de Silicon Graphics Indy, dateren uit 1990. Wat er toen op machines van een paar honderd duizenden franken kon, doe ik vandaag op een laptop. 

   

  In december 1996 schafte ik mijn eerste Apple aan, het was een PowerMac 7200 aan 90Mhz met 8Mb RAM en harddisk van 500 Mb. Daarmee maakte ik mijn ontwerpen voor de studies van grafisch vormgever, en werkte ermee tot eind 2003. Toen het tijd werd voor de overstap op een Apple G5, die ik nog wel gebruik. Zo zie je maar hoe snel alles evolueert. Dit stukje is geschreven op mijn eerste MacBook Pro die ik aangeschafte eind vorige jaar.