Speurwerk

Het is weer zover, ik heb wat vrije tijd en een stapel boeken die liggen wachten om gelezen te worden. Zo ben ik afgelopen woensdag naar de bibliotheek van Oostende geweest, meer boeken om te lezen dan tijd om dat te doen, dus heb ik wijselijk maar een drietal boeken ontleend. Gisterenavond ben ik dan beginnen lezen in Meta Maus, het boek over het maken van de Graphic Novel Maus, een bekend stripverhaal over de Holocaust.

 

Daarnaast heb ik nog twee andere boeken meegebracht: Michaël Borremans Automat, dit boekje heb ik meegebracht voor de tekeningen van Borremans, die ik toch zo fantastisch vind en Ranne Hovius De eenzaamheid van de waanzin. Elke gek heeft wel een verhaal te vertellen; ik vorm op deze regel geen uitzondering. Het is namelijk de bedoeling om de draad, een idee van eind de jaren negentig, weer op te nemen en zelf een Graphic Novel te maken.

 

Vandaar de reden van mijn speurwerk: ik zoek een manier om ’mijn verhaal’ te vertellen in tekst en beeld. Hoe het verhaal en de tekeningen eruit moeten gaan zien is me ook nog een groot vraagteken. Ik denk aan de fantastische miniaturen uit de Middeleeuwen, als uitgangspunt. Een stripverhaal tekenen zoals Enki Bilal of Tardi lijkt me te hoog gegrepen, ik neig te streven naar een tussenvorm: een eigen verhaal met een eigen vorm.

De commentaren zijn gesloten.