Waar waren we gebleven?

Soms heb je van die dagen dat de tijd door je vingers glijdt en je je afvraagt waar het naartoe moet? Na een weekend heb ik het altijd wel wat moeilijk om de werkweek aan te vangen. Vandaag was niet anders, gelukkig is het weer een korte werkweek. Op een drafje gaan we naar het eind van het schooljaar. Ik maal er niet om, het lijkt of mijn gedachten niet klaar raken met bepaalde zaken of misschien wil ik gewoon teveel doen, dat zou ook kunnen.

 

Ik zal de boeken van de bibliotheek mogen verlengen, het lukt me niet om die op tijd uit te lezen. Het lijkt wel of ik weer eens in kringetjes redeneer of bezig ben. Ik haal allerlei boeken uit de kast en loop vast op gedachten van tien jaar of langer geleden. Soms wilt een mens meer dan dat hij (aan)kan. Zo ben ik nog altijd niet klaar met het boek Story Telling van Ina Vandewijer en wil ik andere boeken lezen, net alsof ik niet kan kiezen. 

 

Het zal wel eigen zijn aan deze turbulente tijden: zoveel mogelijkheden zo weinig tijd om alles te realiseren. Het gaat om keuzes maken, doelstellingen opstellen en deze proberen te realiseren. Daarom is het wel goed dat ik naar de kunstacademie ga, dan komt er tenminste nog iets van in huis. Niks uitstellen of laten lopen. Nee, plannen, realiseren en uitvoeren is daar de boodschap. Toch wil ik volgend jaar een sabbatjaar nemen om alles te laten bezinken.

De commentaren zijn gesloten.