Kiezen

Ik kan niet kiezen over een onderwerp voor deze post. Zou ik het over de verkiezingen, het weer of mijn gezondheid hebben? Alle drie even triestige onderwerpen. Laat ik het maar bij digitale fotografie houden. Zo heb ik vorige week maandag een paar boeken, over zwart-witfotografie en RAW (het digitale negatief), in de bibliotheek gehaald. Ik was toen in blijde verwachting van een Nikon D7100. Ondertussen heb ik al enkele foto’s kunnen nemen.

 

Laten we hopen op zonnig weer de komende dagen dan kan ik de polders rondtrekken om foto’s te schieten. Het is van tijdens mijn opleiding als grafisch vormgever geleden dat ik met nog beziggehouden heb met diafragma, sluitertijd en ISO-waarden. Het laatste was toen een vast gegeven, volgens de lichtgevoeligheid van de fotofilm die je gebruikte. Volgens de lichtmeter stelde je het diafragma en de sluitertijd in en klaar was kees.

 

Tegenwoordig kan je de drie parameters bijstellen om in allerhande situaties ‘goede foto’s’ te nemen. En dat allemaal omdat ik stopmotion wil gaan doen… maar eerst de handleiding van de Nikon verder doornemen en mijn kennis rond digitale fotografie online bijspijkeren. Tegen die tijd is het schooljaar om en ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie aan Zee in het atelier Interactieve kunst. Kon ik maar kiezen waarover ik zou schrijven…

De commentaren zijn gesloten.