Als het zomert

Als het zomert dan zijn de dagen altijd veel te kort. Afgelopen weekend was het een super zonnige vaderdag. Zo hadden we met de familie een uitje in Nieuwpoort, best aangenaam. Na mooie liedjes komt er veelal regen — en daarbij soms hagelstenen. Gelukkig zijn we hier aan de kust gespaard gebleven van dergelijke ondingen. Geen schade te bemerken, in tegenstelling tot in het binnenland.

 

berk, tuin, foto

Vandaag ‘Handleiding digitale zwart-witfotografie’ uitgelezen. Het is de bedoeling om dinsdag naar de bibliotheek te gaan, als het weer het toelaat wel te verstaan. Enkele testfoto’s genomen en wat ik gelezen heb in de praktijk uitgeprobeerd. Je kiest een boom uit de tuin, maakt een RAW-foto, importeert die in Photoshop en verbeterd hier en daar wat tot je tevreden bent over het resultaat… Nou ja alle begin is moeilijk.

 

Wat muziek opgelegd om te schrijven. Dat vind ik, werkt altijd inspirerend. Straks misschien nog wat televisie zien, of misschien nog wat in de handleiding van mijn fototoestel kijken, het is er één met veel mogelijkheden en dat vertaalt zich in een dikke gebruikshandleiding. Lezen alleen brengt geen soelaas: doen en foto’s maken wel. Vooral veel experimenteren met de manuele instellingen. Laat het maar zomeren!

De commentaren zijn gesloten.