• Zomertijd

  Een muziekje opgelegd en me aan het schrijven gezet. Straks kijken naar de eerste helft van Duitsland tegen Algerije, dat zal wel een eitje zijn voor de Duitsers. Wat het morgen zal zijn? België tegen de Verenigde Staten, zal een dubbeltje op zijn kant wezen. Hoewel ik voor de Belgen ben mag je de VS niet onderschatten. Een klein beetje terughoudendheid is hier raadzaam, vooral nu blijkt dat Kompany niet aan spelen toe zal komen.

   

  Tot zover de wereldbeker voetbal. De afgelopen dagen ook weer de nodige feestjes gehad: donderdag afscheidsborrel op de kunstacademie, vrijdagmiddag een etentje met één van de afdelingen en zaterdagavond idem dito. Zo was ik in zondag in de feeststemming voor de barbecue van de Nieuwpoort Concertband. Dan nog durven ontkennen dat we een klein beetje in overvloed leven. 

   

  Nog anderhalve dag werken en het schooljaar zit erop. Met de zomerse temperaturen in het vooruitzicht is dat niet jammer. Laat het maar zomer worden! Een schone warme zomer met alles erop en eraan ;-) Feestjes en voetbal.

 • Hup België hup

  Een prachtig weekend achter de rug: puur natuur in de Kunstacademie — het thema van de tentoonstelling — op vrijdagmiddag en zaterdag zat ik daar. Een tweetal uur demo gegeven van mijn afstudeerproject. Er was maar matig volk aanwezig; dus heb ik niet zoveel moeten doen. ’s Avonds was er een teametentje met één van de afdelingen waar ik werk. Ik weet niet wat de rest nog uitgespookt heeft maar tegen middernacht lag ik moe in bed.

   

  Ik was blij dat het zondagmorgen geworden was: op het gemak wat gelezen, na de middag een klein tochtje met de fiets gemaakt even op Facebook gezeten en daarna wat opgeruimd. Om 18h met vrienden gaan kijken op groot scherm hoe de Belgen het tegen de Russen deden. De ontlading was groot toen Origi in de achtentachtigste minuut de bal in doel deponeerde… Ook nog de Zuid-Korea zien ondergaan tegen Algerije. 

   

  Zo naderen we met rasse schreden de grote vakantie. Ik zie wel wat er allemaal uit de bus komt vallen. Niet al teveel plannen, het rustig aan doen. Misschien eens een uitstapje hier of daar…  Theater aan Zee en andere evenementen zullen wellicht de revue passeren. Ondertussen kunnen we nog genieten van de voetbalcapriolen van de Belgen: hup België! Stel je eens voor als WK-finale: België tegen Nederland. Zou dat geen grote grap zijn?

 • Pronostiek

  Tussen de voetbalwedstrijden door even een pronostiek voor morgenavond: ik gok op 2-1 voor België. Of we de tweede ronde halen zien we nog wel; de poule is haalbaar maar niet te onderschatten. Vraag het maar aan Spanje en Portugal; als ze zo blijven spelen dan kunnen ze ook naar de tweede ronde fluiten; letterlijk dan. Nee ik doe niet mee aan pronostieken want ik mag niet gokken van mijn vader.

   

  Morgen na het werk heb ik eerst jury op de Kunstacademie aan Zee in Oostende. Straks even testen of alles nog werkt; je weet nooit met een computer. Als die zijn kuren krijgt… dan is het allemaal om zeep en dat is wel het laatste dat ik kan gebruiken. Vrijdag en zaterdag zijn er opendeurdagen in de Kunstacademie; ik moet nog eens nakijken wanneer ik er zal zijn die dagen. 

   

  Ik zal er niet om geven als deze week voorbij is. Dan is het nog een korte sprint naar het begin van de zomervakantie; dat halen we wel. Wie weet wordt het nog een prachtige finale zondag 13 juli. Met een derby der lage landen als finalisten, dat zou pas nog eens een ontknoping van het WereldKampioenschap zijn! Een mens mag al eens dromen en lachen. We zien wel wie er écht in de finale geraakt.

 • Als het zomert

  Als het zomert dan zijn de dagen altijd veel te kort. Afgelopen weekend was het een super zonnige vaderdag. Zo hadden we met de familie een uitje in Nieuwpoort, best aangenaam. Na mooie liedjes komt er veelal regen — en daarbij soms hagelstenen. Gelukkig zijn we hier aan de kust gespaard gebleven van dergelijke ondingen. Geen schade te bemerken, in tegenstelling tot in het binnenland.

   

  berk, tuin, foto

  Vandaag ‘Handleiding digitale zwart-witfotografie’ uitgelezen. Het is de bedoeling om dinsdag naar de bibliotheek te gaan, als het weer het toelaat wel te verstaan. Enkele testfoto’s genomen en wat ik gelezen heb in de praktijk uitgeprobeerd. Je kiest een boom uit de tuin, maakt een RAW-foto, importeert die in Photoshop en verbeterd hier en daar wat tot je tevreden bent over het resultaat… Nou ja alle begin is moeilijk.

   

  Wat muziek opgelegd om te schrijven. Dat vind ik, werkt altijd inspirerend. Straks misschien nog wat televisie zien, of misschien nog wat in de handleiding van mijn fototoestel kijken, het is er één met veel mogelijkheden en dat vertaalt zich in een dikke gebruikshandleiding. Lezen alleen brengt geen soelaas: doen en foto’s maken wel. Vooral veel experimenteren met de manuele instellingen. Laat het maar zomeren!

 • Links, twee drie vier

  De titel van dit bericht kon net zogoed rechts twee drie vier geweest zijn… Aanvankelijk speelde ik met de gedachte van ‘onderkruiper’ — ik wil zo graag overal onderkruipen — als titel te gebruiken. Onder mijn lakens en dekens, me verstoppen voor deze malle wereld vol messentrekkers en andere geradicaliseerde mensen. Soms vraag ik me toch af waar het heen moet met onze samenleving? Hopelijk ben ik niet alleen, laat van je horen.

   

  Soms raak ik zo moeilijk in beweging: zit ik daar te zitten en doe ik niks. Eenmaal in beweging dan gaat het weer beter: wandelen of fietsen het is me eender, een mens is niet gemaakt om stil te zitten en te kniezen. Toch betrap ik mezelf weleens op zwarte gedachten, maar ook dat is des mensen. Er brandt altijd wel een lichtje aan het eind van de donkere tunnel. Een sprankeltje hoop op een mooie en betere toekomst. 

   

  Zo zijn er de feestjes om naar uit te zien: zowel op de verschillende afdelingen waar ik werk, als de komende recepties van enkele collega’s die gaan trouwen. Ja juni belooft een drukke maand te worden: kwestie van goed uitgerust de vakantie in te gaan. We zien wel wat we allemaal uitspoken tijdens het jaarlijkse verlof. Veel plannen, links twee drie vier en we stappen verder.