Feestdag

Ik had een idee: schrijven over het nationalisme en wat er onder het mom hiervan de mens wordt aangedaan. Voor mij mogen ze de hele zwik afschaffen: de staat, de koning en zijn feestdag. Niemand wordt er beter van… maar ik vind het plotseling niet meer zo relevant hieraan woorden te besteden. Net zoals ik het stom vind om over Syrië, Egypte, Israël, Oekraïne en Palestina te gaan uitweiden. Bloedvergieten is niet aan mij besteed, té is trop.

 

Ondertussen een vierde van Steven Pinker’s boek ‘De stof van het denken’ gelezen. Saai en moeilijk boek maar om de een of andere reden blijf ik verder lezen. Goed om erbij in slaap te vallen, wat ik af en toe ook doe. Tijd om andere lectuur in de bibliotheek op te gaan zoeken, voor tijdens regenachtige dagen. De batterij van mij laptop loopt leeg en ik heb geen zin om deze vandaag nog op te laden. 

 

Straks nog wat verder schrijven/schetsen aan wat mogelijks een graphic novel zal worden. Over de vorm en de inhoud ben ik nog niet helemaal beslist. Dat het iets over computers, de nabije toekomst en diets meer zal zijn staat al vast. Het is niet altijd makkelijk om uit droge feiten een spannend en boeiend verhaal te distilleren. Er is nog veel werk aan de winkel om tot een resultaat te komen.

De commentaren zijn gesloten.