Waar was ik gebleven?

De dagen glijden voorbij als zandkorrels door mijn hand. Nee ik ben nog niet op het strand geweest, ik ben niet zo een strandman. Gisterenmiddag heb ik een ritje gemaakt langs de kust: van Middelkerke tot Mariakerke, daar stonden kraampjes in de weg. Zo ben ik niet in de Standaard Boekhandel geraakt, niet dat ik daar hoefde te zijn, maar uit gewoonte. De weg ingekort via de bibliotheek van Oostende, waar ik dinsdag laatst leden documentatiemateriaal ontleend heb.

 

Twee boeken: Herfsttij van de Vlaamse miniatuurkunst en eentje over de schilder Bosch. Het werk rond de graphic novel (getekende roman) gaat mondjesmaat vooruit: ik heb een viertal pagina’s volgetekend en geschreven. Al vraag ik me af of ik nu schrijf en erbij teken of teken en er tekst bij verzin? De twee lopen door elkaar, de verhalen echter blijven uit. Ik kan me soms moeilijk concentreren; dan zit ik te chatten met een onbekende.

 

Lang leve de computerrevolutie, zonder deze geen blog met berichtjes. Straks probeer ik me nog even te focussen, dan lees en kijk ik in het Breviarium Mayer van den Bergh (het boek Herfsttij van de Vlaamse miniatuurkunst). Misschien weekt dit leeswerk inspiratie los. Voor het ogenblik loop ik niet over van de goede ideeën, maar wat niet is kan nog komen!

De commentaren zijn gesloten.