De toekomst

Vrijdag laatst ben ik even in de Standaard Boekhandel langsgegaan. Daar heb ik een collega van school gezien en gesproken over een nieuwe uitdaging. Ik ging er om het magazine Decors en kwam er tevens buiten met een boek van Michio Kaku: De toekomst van het brein. Een ongemeen interessant boek over de hersenen, de werking en over wat we nog mogen verwachten aangaande het brein en dat klinkt beloftevol.

Donderdag en zaterdag heb ik al enkele stukken gezien op Theater aan Zee. Men van Bog, de première en 21 van Saskia de Coster. Het waren allebei moeilijk te bespreken en te beoordelen voorstellingen. Vorig jaar was ik ook al eens naar een stuk van Bog gaan kijken, toen vond ik het maar niks, terwijl ik er nu meer van genoten heb. Over schrijvers en/of schrijfsters kan ik niet oordelen zonder in mijn eigen vel te snijden. Ik voel me teveel verwant.

Wat is bewustzijn? Het ondermeer kunnen plannen in de toekomst is hiervan een aspect. Beter dan Steven Pinker kan Michio Kaku de dingen op een verstaanbare manier beschrijven. Hij doet dit zelfs met zoveel verve dat ik straks nog wat verder zal lezen. Dat is de ware kunst: zodanig kunnen schrijven dat je de tijd vergeet en helemaal opgaat in de tekst, of dat nu fictief of niet is dat maakt niet uit. Een verhaal moet iemand kunnen vasthouden…

De commentaren zijn gesloten.