• Dag september

  Afgelopen week was er elke avond wel iets te doen. Hopelijk is deze week wat rustiger, ik ben nog niet helemaal bekomen van het festival in mijn dorp. Wist ik veel dat je dat zolang met je mee kon slepen… Graag had ik nog wat andere dingen gedaan gekregen: verhaaltje schrijven, lezen, meedoen aan een wedstrijd. Wat tekenen, kortom wat leuke dingen. Zoals op zaterdag de krant van het vorig weekend lezen.

   

  Ondertussen bezig met het aanpassen van een website. Het schiet niet op zoals ik het verhoopt had; een meertalige website maken is niet in één, twee en drie gedaan. Dat weet ik ook weer ondertussen. Zo is een mens nooit te oud om te leren; ik leer elke dag nog bij. Het ergste vind ik als ik dingen opnieuw moet opzoeken, die ik eerder gevonden en gedaan heb. Zoals het verzenden van een imagemap in email.

   

  Bijna tijd om in mijn bed te kruipen, dat zal ik dan ook doen. Niet meer zoals tijdens het weekend: liggen maffen voor de televisie en dan liggen dromen over het werk, er zijn leukere dingen dan dat. Vakantie bijvoorbeeld, wanneer mag ik dat verwachten? Eind oktober: herfstvakantie. Ik heb snel even gekeken op één van de schoolwebsites. 

 • De dag nadien

  Rare gewaarwording: ontwaken na drie dagen festival. Eerst even een muziekje opleggen; eens kijken of ik iets van Amatorski op mijn netwerkschijf heb staan.  Deze groep zou een mooi optreden gegeven hebben in de zaal de Zwerver, ik was er evenwel niet bij. Inderdaad één nummertje gevonden, straks laat ik de Admiral nog eens door mijn boxjes knallen. Zij waren een waardige afsluiter op zondag.

   

  Elke dag een tweetal groepen zien optreden. De ene al beter dan de andere; tussendoor mensen tegenkomen en een pintje drinken. Dat hebben we goed gedaan: geen kater opgelopen en ook niet al te laat in bed gedoken. Ik weet niet hoe het komt maar deze editie lijkt me zo snel voorbij gegaan te zijn. Voor ik het goed en wel wist was het zondag twaalf uur en tijd om op te stappen. 

   

  Het is nu eenmaal zo dat mooie liedjes niet lang duren, ik heb het aan de lijve ondervonden. Vandaag ging alles precies even traag: het werk schoot niet op en tot overmaat van ramp overgewerkt. Computers, soms zou je ze eens een goede schudding willen geven. Niet dat het wat zou uithalen, het is de idee of het gevoel even je frustratie uit te werken en te tonen wie er de baas is…

 • Festivalitis

  Het moet nog allemaal beginnen en ik ben nu al steenmoe. Ik ben benieuwd wat dat zal geven na het festival? Twee weken moeten recupereren? Ik mag er niet aan denken. Morgenavond laden van het elektrisch materiaal, woensdagmiddag opbouwen, net als vrijdag. Daarna starten de festiviteiten. Zaterdagavond aan de bar in de Zwerver met zijn drieën; ik zal het rustig aan doen. Kwestie is dat het maandag daarop weer werken is.

   

  Tussendoor word je nog afgeleid door een telefoon met een vraag om computerhulp. Zo schiet het bloggen natuurlijk niet op. Volgende week zal het beter gaan, denk ik, dan zal ik meer te vertellen hebben ;-) hoop ik. Zoals over de fijne optredens die ik gezien heb, de mensen die ik ontmoet heb en diets meer. Al moet ik toegeven dat ik geen hooggespannen verwachtingen koester. Dat is zelden goed want dan is de kans groter dat het niet zo fijn wordt als verwacht. 

   

  Het andere werk blijft nu liggen, tekenen en schrijven staan op een laag pitje. Ik mag vrijdag zeker niet vergeten de boeken van de bibliotheek te verlengen. Ook deze week zal ik niet in het zwembad raken. Ik doe het allemaal volgende week. Kwestie van nu uit te stellen wat ik volgende week kan doen, zoals nog enkele websites aanpassen enzovoort.

 • Nazomer

  Een beetje suf zit ik aan mijn laptop te schrijven. Het weer dat we in augustus niet gezien hebben is voor in september, wie weet wordt het wel een hete winter dit jaar? Een mens mag in niets meer verschieten; opwarming van de aarde en de bijhorende weerfenomen… niets is onmogelijk. Gisteren op het gemak een barbecue van de medewerkers van het festival Leffinge Leuren meegepikt. Alles is naar wens verlopen, niets gedaan dat niet mocht.

   

  We zijn dit jaar wat vroeger aan met de tenten en het installeren van de elektriciteit: het café-restaurant van lichten voorzien doen we komende zaterdag. Zo is er wel elk jaar wat anders tijdens de opbouw. Verandering van spijs doet eten zeggen ze dan. Het belooft een mooie editie te worden; ik vind de affiche in elk geval geslaagd, nu nog het nodige volk en dito weer en we kunnen een feestje bouwen. Eerst nog een paar weekjes werken.

   

  Vrijdag laatst naar de Mediamarkt geweest en de nieuwe Magnus aangeschaft. Een zalig plaatje, hopelijk zijn ze live ook vet in orde, dat zien we dan wel op Leffinge Leuren. Even getwijfeld om Oscar and The Wolf aan te schaffen. Dotan lijkt dan weer wat op Bastille: de eerste komt de tweede heb ik hun cd gekocht. We zien wel of ik na het festival nog nieuwe plaatjes zal kopen, misschien doe ik er nog een ontdekking.

 • Met wat vertraging

  Ik dacht het al dat ik wat vergeten was: mijn wekelijkse blog! Hoe het komt? Andere werk gedaan de laatste dagen zoals: hoe maak ik een meertalige website in Drupal 7. Het kostte me toch wel enkele uren om dat uit te vlooien. Uiteindelijk denk ik het toch voor elkaar te kunnen krijgen, op een paar kleine details na werkt alles op de testsite. Het was wel even nadenken en zoeken om de juiste code te vinden om de achtergrond per taal in te stellen.

   

  Gisterenmiddag een collega haar verjaardag gevierd met een uitgebreide aperitief en een bijhorende barbecue. Of het gesmaakt heeft? Het zal wel zijn! Prachtig weer, goed gezelschap en een drankje erbij, wat zou een mens nog meer willen? Terug thuis had ik nog een afspraak met de kapster en zo was het bloggen uit mijn gedachten geglipt. Voor je het weet is het weer donderdagavond en valt je euro dat je wat vergeten bent.

   

  Morgen nog een laptop in orde zetten, zaterdagavond voor de nichtjes zorgen en zondagmiddag is er de barbecue van Leffinge Leuren. Gelukkige is er wat spreiding in mijn weekendprogramma. Met wat vertraging zet ik dit bericht op mijn blog. Het was me gisterenavond te binnen geschoten toen ik al in mijn bed zat, dat ik wellicht nog iets vergeten was.