• Ik beken

  Een rustig weekendje achter de rug. Wat zitten prutsen in Blender en op bezoek geweest bij mijn broer en zijn vrouwtjes. Het was een gezellig samenzijn, voor herhaling vatbaar. Ik had geen zin om op stap te gaan, zo was er vrijdag een muziekfilm in het café de Zwerver en zaterdagavond inhuldiging van het staketsel van Leffinge nabij de brug met bijhorend natje en vuurwerkspektakel, ik heb mijn kat gestuurd.

   

  Ik geef toe; ik ben lichtjes verslaafd aan de computer. Deze middag naar de Linkeroever geweest in Oostende: foto’s gaan nemen met mijn nieuw fototoestel. Na de koffie de raw-bestanden op mijn netwerkdrive gezet en die zitten omzetten naar Zwart Wit. Het moet niet altijd in kleur zijn. De foto’s zijn studiemateriaal bij de graphic novel die ik aan het voorbereiden ben.

   

  Zelfs tijdens de vakantie kan ik het niet laten om beelden te maken, teksten te schrijven, programma’s te leren enzovoort. Allemaal zaken waardoor ik achter mijn laptop zit. Of het besmettelijk is weet ik niet; als het te erg wordt moet je krabben… Nee serieus achter mijn computer voel ik me volledig vrij en dan gaat te tijd zo snel dat het alweer avond is en tijd om nog even televisie te kijken.

 • Nog een duwtje

  Nog een paar dagen werken en we, het onderwijs, kunnen er een weekje van tussenuit. Het zal niet miskomen; even alle problemen achter ons laten en genieten van de vrije dagen. Het is niet altijd even leuk om zaken op te lossen die je niet kan bevatten; dat je afhankelijk bent van derden. Zo mankeert het internet op twee locaties: veel te vaak vliegen we eruit, als ik nu eens wist waaraan dat lag…

   

  Het voorbije weekend was geen hoogvlieger: ik heb niet veel uitgespookt, ik voelde me moe en had weinig tot geen zin om wat zinnigs te doen. Dat heb ik dan ook niet gedaan: op vrijdag niet gaan zwemmen, zaterdag geen boeken of tijdschrift gekocht — wel even naar Oostende gefietst. Zondag was Josdag; op het gemak wat notities genomen, gewandeld en wat televisie gekeken. 

   

  Hopelijk valt het weer wat mee in de herfstvakantie, ik wil nog even naar de Oosteroever in Oostende om foto’s te gaan nemen met mijn nieuw fototoestel. Misschien lukt het me ook om een stopmotionfilmpje te maken en verder te werken aan de Graphic Novel. Kortom veel plannen, hopelijk kan ik die ook realiseren maar eerst nog een duwtje…

 • Bewegingstussendoortje

  Een heel weekend heb ik me scheel gezocht op de verschillen tussen een website op mijn netwerkschijf en op internet. Uiteindelijk het verschil, na het toevoegen van een module, kunnen opheffen. Voor wat me een uur of vijf zou moeten duren heb ik toch wel een viervoud aan bezig geweest; met het controleren van instellingen, opzoeken op fora en testen tot het uiteindelijk in orde kwam.

   

  Dat heb ik wel vaker voor: het duurt lang voor ik een oplossing vind, maar uiteindelijk vind ik die wel. Koppig als ik ben wil ik tot een oplossing van een probleem komen. Buigen of barsten. Gelukkig ben ik vrijdagnamiddag gaan zwemmen, zo had ik ook mijn bewegingstussendoortje dit weekend want zaterdag en zondag ben ik niet buiten geweest; het weer was er niet naar en de oplossing nog veraf.

   

  Zondag in tegenlicht op Nederland twee heb ik een uitzending gezien over hackers en zeroday-exploits. Best beangstigend, als je er teveel over nadenkt, dat er mensen zijn die technologie ten kwade willen gebruiken. Het is met alles zo, het hangt enkel van de intenties van de gebruiker af of iets ten goede of ten kwade aangewend wordt. Vanavond ga ik toch eens kijken naar het voetbalspel van de Rode Duivels.

 • Oktoberblues

  Vorige week mijn tijd verdaan met het aanpassen van websites. De week was veel te snel om, dus heb ik gisteren een overzicht gemaakt over wat ik zoal uitgespookt heb. Kwestie van te weten waar de dagen heen gaan. Vrijdag probeer ik weer de gewoonte op te nemen om te gaan zwemmen met enkele vriendinnen. Een kapotte geest in een gezond lichaam, het is een begin.

   

  Afgelopen zaterdag bij mijn broer een handje gaan toesteken. Een stapel hout helpen verplaatsen. Veel te laat thuis om nog iets treffelijk te doen, dus dan maar een bad genomen en nadien met een Duvel nog wat tv gezien. Zo ben ik blijven hangen bij een reeks op 12 over een kostschool waar er allerhande creepy dingen gebeuren met enkele leerlingen. Ik zou het moeten opzoeken maar dat zie ik nu écht niet zitten.

   

  Zo was het zondag voor ik het goed en wel besefte. ’s Ochtends had ik een planning opgemaakt: eens zien wat je op een dag allemaal kan doen. Aanvankelijk was ik van plan om naar de openbedrijvendag te gaan. Een kijkje gaan nemen in Roularta in Roeselare, waar ik ooit nog mijn professionele loopbaan begonnen ben. Dat was duidelijk buiten het op punt stellen van een Drupal-installatie op mijn netwerkschijf gerekend.

   

  Met Joanne Shaw Taylor en The Blues Vision heb ik de zondagavond afgesloten in de Zwerver. Ik was afgesproken met een vriend. Ik heb er een collegaatje van vorig schooljaar tegengekomen. Ze zag er goed uit en ze was blij dat ze bij haar vriend kan werken. Of ik ook van Blues hou was haar vraag; ik antwoordde ik hou van veel muziekjes…