Novemberregen

Na een weekje vakantie doet het wel even raar om weer naar school te gaan. Alhoewel het werken snel went en voordat je het weet ben je alweer thuis en zit je achter je laptop een bericht te schrijven voor je weblog. Niet veel nieuws te melden. Zo ben ik deze vakantie bezig geweest met computeren en heb ik een handje geholpen thuis (de open haard helpen uitbreken). Op 1 november waren er de normale plichtplegingen op Allerheiligen; dat is kerkhof- en familiebezoek. Zondagmiddag heb ik een wandeling gemaakt en kwam ik bekenden tegen.

 

Afgelopen weekend heb ik ook tekstdocumenten van cdrom, zipdrive en diskette op mijn netwerkschijf gezet. Best wel grappig dat technologie van eind de jaren negentig eind 2014 voorbij gestreefd is. Gelukkig werkt mijn eerste PowerMac nog goed; daarmee kan ik eerstgenoemde media nog lezen. Zo kom je al verloren gewaande dingen opnieuw tegen. Een aantal teksten zijn omgezet via de scanner en een ocr-programma tot leesbare documenten op de computer. De vraag is wat doe je ermee?

 

Daarnet heb ik nog enkele artikels uit verschillende tijdschriften van EOS, ook van eind de jaren negentig, opgeruimd. Het probleem is dat ik in teveel zaken geïnteresseerd ben, ik verzamel kranten- en tijdschriftknipsels over van alles en nog wat. Dan heb je geen andere keuze dan artikels per onderwerp te ordenen, hoe kan je anders wat terugvinden? Af en toe gebeurt het dat je artikels ergens stopt waar ze niet horen. Zo kan je bezig blijven met ordenen en schikken.

 

De commentaren zijn gesloten.