Tegenstellingen

In plaats van te lezen of te tekenen zat ik een zondagmiddag, begin november, aan mijn bureau te staren naar een lege witte pagina op een computerscherm. Aanvankelijk had ik een mindmap gemaakt om een verhaal te schrijven over gedachten versus emoties, maar zoals de laatste dagen wil ik wel maar komt het niet. De inspiratie lijkt op vakantie. Dus heb ik andere dingen gedaan, anders bleef ik maar staren. Ik vraag me vaak af hoe het komt dat de ene dag alles als vanzelf gaat en de andere dag niks lijkt te lukken. Dan lijkt het of de dag een eeuwigheid duurt en heb je het gevoel dat je niks gepresteerd hebt.

Ook ik ontkom niet aan de innerlijke tegenstellingen van willen en doen; van niet kunnen en wachten op betere tijden. Aanvankelijk zou het schrijven van die zondag een kortverhaal worden voor een schrijfwedstrijd: De mens in beeld met als thema tegenstellingen. Omdat schrijven wat in je opkomt niet altijd een goed verhaal oplevert, heb ik de tekst gelaten voor wat ze was. Gelukkig had ik vrijdag laatst wat meer inspiratie. Het lukt me zowaar om een pagina tekst neer te pennen; nadien had ik wel pijn aan de pols.

Straks nog wat verder schaven aan het kortverhaal; nog enkele zinnetjes bij verzinnen en als het me goed lijkt mailen naar Wassily’s Frisbee. Er moet nog een sterk slot verzonnen worden; een twist die het verhaal een draai geeft. Al doende leer je en hetzelfde geldt met fouten: wie geen fouten maakt leert niks bij. Ik maak me geen illusies dat het verhaal gepubliceerd zal worden. We zien wel, ik beschouw het als een vingeroefening.

De commentaren zijn gesloten.