Een tegendraads weekend

Afgelopen weekend verliep alles precies andersom. De zaterdagmorgen lees ik normaal de krant van de week voordien maar aangezien we die toen niet ontvangen hebben heb ik maar de krant van de dag zelf gelezen. ‘s Middags een omelet gemaakt en wat met vader geholpen. In de vooravond vernam ik stomverbaasd dat Luc De Vos gestorven was.

Om de een of andere reden ben ik hierdoor geraakt: ik heb Luc een paar keer in Gent gezien - toen ik er studeerde - maar niet gesproken. Hij is voor mij een beetje jeugdsentiment en zal dat voor altijd blijven. Het gaat je goed Vos; je hebt nu je strijd gestreden. Ik zal eens kijken in de bibliotheek of er boeken liggen van Luc De Vos. Zijn muziek heb ik op mijn cd-speler liggen.

Zondag voor de middag een DVD bekeken met fragmenten van een uitzending op VPRO met Luc. Ik vond het aandoenlijk, te weten dat hij er niet meer is en dan een documentaire bekijken… Na een fikse wandeling op café geweest met vrienden, wat niet van mijn gewoonte is om op zondag pinten te gaan pakken. Het deed wel deugd om onder de mensen te komen.

De commentaren zijn gesloten.