Roemrijk ten onder

Er was eens een jongetje die mocht op het feest van het koningspaar mee aan tafel zitten. Elke provinciehoofdstad werd aangedaan en voor West-Vlaanderen was dat natuurlijk Brugge. Hij had geluk, want hij mocht bij de koningin plaats nemen. Best een spannende ervaring… Vele jaren later weet hij er geen bal meer van en is de koningin afgelopen weekend overleden.

Dat heb je dan met ouder worden: je vergeet dingen uit je jeugdjaren en dan zie je ook bekende en minder bekende figuren vertrekken naar de eeuwige jachtvelden. Dat heet dan het leven. Gisterenavond op Avrotros heb ik een stukje van de TV-show gezien over Wubbo Ockels. Zijn noodkreet is niet mis te verstaan: we zijn de aarde aan het stukmaken en kijken erop toe zonder dat we actie ondernemen.

In een ver verleden heb ik ooit het boek gekocht Planeet voor het leven: 5000 dagen om de aarde te redden (uitgave 1991). We zijn er al ruimschoots 3333 dagen voorbij en de bol draait dapper voort maar vergis je niet! We, de mensheid, is in hoog tempo bezig zijn eigen habitat om zeep te brengen. Er gaat geen dag voorbij of je hoort of leest er wel over in het nieuws. Gaan we met zijn allen roemrijk ten onder?

De commentaren zijn gesloten.