Vijf na twaalf

Een mens zou haast niet meer weten waar het in deze wereld om gaat: neem nu de gebeurtenissen van afgelopen week in Parijs. Twee mannen liquideren vier, vijf mensen in een uitgeverij. Een man doodt een agente en een paar dagen later bestormt hij een Joodse winkel. Een nuchtere vaststelling: hier klopt iets niet, maar wat is dat iets?

Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen elkaar zulke dingen aandoen. Het kan ook aan mij liggen, de vermogens van ons brein zijn nu eenmaal beperkt. Ik ga hier geen analyses afsteken of mijn mening ventileren. Het is en blijft een moeilijk gegeven en wie of wat mag je nog geloven? De media zeggen zus en zo, maar je merkt zelf dat de samenleving verandert.

Een klein deel van de mensheid bezit alles en de rest heeft niks: geen eten, geen dak boven hun hoofd, geen treffelijke kledij. Dat er in zulke omstandigheden rare dingen gebeuren is ergens normaal denk ik dan, maar dat de dingen gebeuren in naam van deze of gene God neen daarvoor is mijn bevattingsvermogen te klein. We staan nog ver af van de multiculturele samenleving!

De commentaren zijn gesloten.