Januari loopt op zijn laatst

Gisteren vond ik noch de tijd noch de zin om een woordje te plaatsen, daarom dat ik het vandaag doe. De dagen glijden voorbij, soms letterlijk als het geijzeld is. Gelukkig heb ik daar nog geen last van — tot hiertoe. Zolang februari nog niet voorbij is, is de kans op gladheid bestaand. Vrijdag laatst ben ik nog eens gaan zwemmen. Het was van oktober geleden… Na mijn fietsongevalletje was het er niet meer van gekomen.

Eigenlijk heb ik geen groot nieuws te vertellen, alles gaat zijn gangetje en ik doe rustig verder waarmee ik bezig ben: wat aan computers en websites prutsen en zo draait de wereld verder zonder dat ik er erg in heb. Soms denk ik dat ik mijn zaakjes op orde heb, dan krijg je ineens bericht dat dit niet werkt of dat kapot is en zo blijft een mens gelukkig bezig.

Ik zie er naar uit dat de dagen langer worden: om zo zonder fietslichten naar het werk te kunnen rijden, daar zit ik op te wachten. ’s Avonds lukt het al om voor het donker thuis te raken, dat geeft hoop! Op naar de lente zou ik zo zeggen, fluitende vogeltjes, vrolijke meiden en een stralend zonnetje meer moet dat niet zijn. Zo heb ik iets om naar uit te kijken.

De commentaren zijn gesloten.