• Sommige dagen zijn beter dan andere

  Zopas heb ik een muziekje opleggen om daarbij wat woorden te typen, het is eens wat anders. Een nummertje van U2 van de cd Zooropa, de grote rockband van weleer. Het weekend is nog maar net voorbij en ik kijk al uit naar het volgende. Zo is er komende zaterdag Nick Cave In The Picture in de Zwerver. Als het wat meezit zal ik gaan kijken

  Een weekje verlof kan toch wel deugd doen; wat achterstallige kranten gepluimd en artikels zitten sorteren. Man als ik eens niet weet wat gedaan, ik zal me een berg knipsels rond de globale economie doornemen en sorteren. Zo vind je altijd wel stof tot een verhaal. Teveel stof, te weinig planning om hiervan een deftig verhaal, storyboard of what ever te maken.

  Afgelopen nacht liggen draaien en tollen in mijn bed. Deze morgen uit mijn bed gebeld door een collega voor netwerkprobleem op een afdeling. Ik zal het morgenochtend eens bekijken. Veel kan er niet aan zijn; misschien een kabel in een verkeerde poort? Na een rustig weekje, volgt nu een iets wat drukkere week, maar zo blijft een mens in vorm.

 • Project Titan

  Beeld: ik zit aan mijn bureau en neem notities op een kladblok van gerecycleerd papier. Op de achtergrond speelt mijn radio/cassetterecorder — uit 1986 — muziek van Pink Floyd; een mooie setting om te schrijven. Daarvoor heb ik wat opzoekingswerk gedaan rond Apple Inc.

  Nee dit schrijven is geen lofbetuiging voor één of ander bedrijf, maar om de een of andere reden ben ik al jaren betoverd door hun producten. Bijna alles wat ik produceer, van tekst, over foto’s, kaartjes tot en met films, gaat door een Apple computer en verschijnt alzo soms op het internet.

  Of ik verslaafd ben aan personal computers? Vaak stel ik me die vraag en ik moet toegeven — zeg niet zomaar computer tegen een Apple — het antwoord neigt naar ja. Ik heb zowaar van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Het is niet iedereen gegeven. Ik ben benieuwd wat het Project Titan teweeg zal brengen…

 • Drukke tijden

  Afgelopen week was me er eentje. Het ging zo hard dat ik op dinsdagavond dacht dat het reeds donderdag was. Er was werk aan de winkel en ik heb alles tijdig in orde gekregen. Vrijdagavond gaan kijken naar de Imitation Game, ik vind het een aanrader, en zondag mijn laptop met de televisie verbonden en de film Jobs bekeken — mooie soundtrack.

  Het mag deze week wat rustiger zijn, eens niet wakker worden voor de wekker afloopt. Verder heb ik veel wensen en verlangens, maar dat ga ik hier niet allemaal aan jullie neus hangen. Het komend weekend geen afspraken in mijn agenda, daarna is er een weekje vakantie: wat uitrusten en in de tuin werken. Als het weer meezit en de zin ook, dan ga ik in Oostende foto’s nemen.

  Een mens zou zich anders afvragen waarom hij een nieuw fototoestel aanschafte. Ik heb documentatiemateriaal nodig om verder te werken aan de striproman, dat een werk van lange adem dreigt te worden. Het is vaak moeilijk om jezelf een planning op te leggen en de deadlines te respecteren. Als je op de kunstacademie zit, dan presteer je tenminste nog iets…

 • Filmpje gaan kijken

  Ik zou het kunnen hebben over een theorie van alles, maar ik ben geen zo een fantastische natuurkundige als Stephen Hawking. Ik ben eigenlijk helemaal geen wetenschapper, hoewel ik graag ‘belezen’ wens over te komen. Tussen fantasie en werkelijkheid is een hele wereld van mogelijkheden. Een wiskundige ben ik evenmin. Laat ons komende vrijdag naar The Imitation Game gaan zien!

  Afgelopen zondag ben ik naar het optreden van Isolde en les Bens geweest. Er was een nieuwjaarsbijeenkomst en dito drink voor de medewerkers van Leffinge Leuren. Zoals ik al horen verkondigen heb, wordt het festival uitgekleed en gaat de organisatie terug naar de roots: op en rond het marktplein aan de kerk. Geen idee hoe het eruit zal zien, feit is dat het kleiner en misschien wel fijner zal worden.

  Normaal ga ik niet op café op zondag want de maandag is weer werkdag en dan kan je maar beter uitgerust voor de dag komen. Gisterennacht liggen draaien en keren in mijn bed, gevolg ik was al wakker voor de wekker afliep. Zo was ik mooi op tijd om een tussentijds internet-probleem op te lossen. Ook switches gaan stuk na verloop van tijd … ik was blij dat het maar dat was.