Verward

Ik zal eens een stukje schrijven in complete stilte. Geen muziekje, geen lawaai, enkel het geluid van een auto die terloops voorbijrijdt. Zo ben ik gisterenavond beginnen kijken naar Eternal Sunshine of a Spotless Mind, deze avond heb ik de rest bekeken. Ik werd er zowaar stil van, knappe film om even stil te staan bij wat we als mens zijn: onze herinneringen. Sommige passages vond ik geestig, andere aandoenlijk en ook wel herkenbaar.

Vrijdagavond, er was voor de verandering eens niets op de televisie, dan maar gekeken naar de film A Beautiful Mind over de wiskundige John Nash die aan schizofrenie lijdt. Nog meer herkenbaar: zowel het verzamelen van krantenknipsels als het zoeken van verbanden die er niet zijn! Alleen ben ik niet de man die met een nieuwe theorie voor de dag zal komen.

Het weekend was veel te snel voorbij en deze morgen had ik alles behalve zin om op te staan. Gelukkig is de dag goed verlopen, geen problemen het noemen waard tegen gekomen. Dag per dag zien we wel waar het schip stranden zal; de zon deed deugd vandaag en laat ons hunkeren naar de komende lente! Straks nog wat notities nemen in mijn schriftje; in februari is het er niet meer van gekomen…

De commentaren zijn gesloten.