Concentratie

Probeer maar eens te schrijven als er allerhande zaken door je hoofd flitsten: van computers, multitasking en slimme machines. Ik ben afgelopen week beginnen te lezen in ‘Het tweede machinetijdperk’. Er staan ons allerlei zaken te wachten die vroeger pure sciencefiction waren en nu gemeengoed gaan worden. Om enkele voorbeelden te geven: de zelfrijdende auto, de 3D-printer en de smartwatch.

De technologie schrijdt voort aan de snelheid van het licht; elk jaar een nieuwe smartphone en ga zo maar nog even door. Ondertussen weten we geen blijf met ons afval, worden er mensen rondom mij ziek. Het zijn vreemde tijden en ik weet niet waar het heen moet met de wereld en de mensheid, maar laten we vooral hoopvol blijven. De mogelijkheden en kansen waren voor de mensheid nog nooit zo groot.

Het is een kwestie van concentratie en het geheel niet uit het oog te verliezen. Voor elk probleem een oplossing. De wereldwijde gemeenschap is tot op heden nog nooit in de mogelijkheid geweest om de meest complexe vragen te kunnen gaan oplossen. Met de technologie van vandaag is het een fluitje van een cent om mondiaal een oplossing te krijgen voor een zich stellend probleem.

De commentaren zijn gesloten.