• Dat ik het ook soms niet weet…

  Even een half uurtje schrijven op de computer; kwestie dat ik het niet verleer. Er is niks wereldschokkends gebeurd in mijn leven de voorbije week. Afgelopen weekend hebben we met de familie de verjaardag van ons nichtje gevierd. Zo zit mijn broer nu met twee tienermeisjes in huis. Ja meneer ze worden zo snel groot! Er is nog zoveel dat ik zou willen doen maar het zal niet meer voor vandaag zijn.

  Daarnet heb ik nog een bestelling gedaan voor één van de scholen waarvoor ik werk. Hopelijk lossen de problemen zich vanzelf op met de aankopen. Internet over het stroomnet, werkt toch niet altijd zo goed is mijn ervaring. Dan raken de Devolo’s stuk of heb je een haperende verbinding of erger nog geen verbinding. Ik heb van die dagen dat ik het ook soms niet meer weet.

  Dat het maar snel mei wordt en het mag buiten gerust wat warmer worden. We kunnen het zonnetje gebruiken. Ik zit weer met een prikkel in de keel en een vuile neus. Enkel beter, lees zomers, weer kan hiervoor soelaas brengen. Straks nog even naar Eén kijken en daarna is het alweer bedtijd. Zo gaan de dagen open en dicht en voor je het weet ben je weer een jaartje ouder.

 • Vakantie in april

  Vooraf maak je wel eens voorstellen van wat je allemaal kan doen tijdens twee weken vakantie. Dan begin je te fantaseren over lezen, schrijven, verder werken aan een ‘beeldverhaal’ en misschien wel enkele korte Stopmotion films in elkaar steken.

  Als de twee weken voorbij zijn dan ben je al blij dat je 1) wat tijd genomen hebt om uit te rusten 2) vast gesteld hebt dat er van de fantasieën weinig in huis gekomen zijn en 3) je toch blij bent dat je eens je auto gewassen hebt, dat je afgesproken hebt met vrienden…

  Kortom je kijkt toch met enige tevredenheid terug op twee weken rust. Hierna is het maar een korte sprint meer tot het einde van het schooljaar. Nog enkele verplichte nummertjes hier en wat vakantiedagen daar en voor je het goed en wel beseft is het schooljaar om!

 • Aprilzot

  Daarnet heb ik mijn iPod opgezet, alles beter dan het liedje van Oasis Roll with it, dat in je hoofd overuren draait. Je gedachten kan je niet altijd controleren, soms nemen die een loopje met jezelf. Zoals een liedje dat blijft hangen of het hebben van één of andere dwanggedachte, gelukkig heb ik daar weinig last van. Van andere dingen heb ik dan wel last…

  Straks drink ik een goeie pint, ik heb het verdiend! Al zeg ik het zelf. Zo moet je jezelf van tijd tot tijd een schouderklopje geven. Deze morgen het één en ander opgeschreven dat ik nog zou willen doen deze Paasvakantie. Het eerste heb ik daarnet afgevinkt: auto wassen. Nog een viertal jobs te gaan. De rest is voor de komende dagen, ik mag me niet moe maken van de dokter, lol.

  Waar waren we gebleven? Ik was even afgeleid door het internet, stel je voor dat je daar iemand leert kennen … Een april-zot mag al eens dromen? Soit straks nog een kijken op Facebook of ik geen oude bekenden tegenkom die in zijn voor een babbel. Afspreken met vrienden of kennissen is van tijd tot tijd aangenaam; dat ga ik dan ook eens doen.

 • Paasweekend

  Ik ben het slijmmonster. Ik kleef aan elkaar van het snot en de rochels. Gelukkig is er beterschap op komst: de zon is van de partij en dat brengt hogere temperaturen en een lichtere lucht om te ademen met zich mee. Tevens heb ik tijd om uit te rusten want het is Paasvakantie. Laten we er één op drinken, de vasten is voorbij en Pasen is een hoogdag.

  Met enig tegenzin ben ik zaterdag naar Oostende gefietst. Ik zag ertegenop om door de wind en de koude aan te zetten. Eenmaal onderweg verdween dat gevoel. Eerst ben ik naar de cd-boer geweest, er was een actie: drie halen, twee betalen. Dan verder gereden naar de bibliotheek waar ik even binnen en buiten ben geweest, vandaar naar de Venetiaanse Gaanderijen: Profumo di Mare met bekende en minder bekende kunstenaars gaan kijken.

  Met Pasen had ik het volgende in gedachten: gezellig tafelen met een glaasje wijn, een wandeling om de benen te strekken en dan kijken naar de Ronde van Vlaanderen. Vlaanderens mooiste, dat moet je gezien hebben! Verder geen grootste plannen voor het weekend en volgende week, dat zien we dan wel weer. Dat wordt: volop vakantie nemen en genieten!