Mag het iets meer zijn?

Vorige week kreeg ik het in mijn hoofd om te kijken voor een lichtsterke portretlens voor mijn Nikon fototoestel. Algauw kwam ik uit bij de Art-lenzen van Sigma. Aanvankelijk zou ik een 35 mm F1.4 kopen, dan, na wat opzoeken, bleek ik uit te komen bij een 18-35 mm F1.8. De geest maakt soms rare sprongen. Na een paar nachtjes dromen uiteindelijk tot de aankoop overgegaan.

Het is niet moeilijk, internet is gemakkelijk, te gemakkelijk zelfs. Na vijf minuten was mijn bankrekening een paar honderd euro’s lichter en ik een bestelling rijker. Zaterdag half vijf besteld en zondagmorgen omstreeks elf uur door de post geleverd. Wat zou een mens nog meer wensen? Onze vierentwintiguurseconomie — wat een woord zeg — heeft het nog nooit zo makkelijk gemaakt om onze aankoopdrang te vervullen.

Zo heb ik zondag een paar testopnames gemaakt en ik moet zeggen de foto’s zijn om vingers en duimen bij af te likken. Wat kan een mens toch met ‘iets kleins’ gelukkig zijn. Hopelijk is het volgende zaterdag mooi weer, dan doet mijn nicht haar plechtige communie, en zet ik zwaar in op het fotograferen met de nieuwe Sigma lens. Mijn fototoestel is geladen met twee blanco SD-kaartjes en een (bijna) volle batterij; klaar voor het zware fotowerk.

De commentaren zijn gesloten.