Theta staat

Aanvankelijk had ik ‘tussenslaap’ in gedachten als titel voor dit bericht, maar aangezien dit geen bestaand woord is, heb ik na wat opzoeken op het internet een andere bedacht. De theta staat is een toestand tussen slapen en waken in. Misschien ken je het wel, dat je insluimert en weer wakker schiet door een beweging van de ledematen of schrikt van een zelfgemaakt geluid.

Na een weekend met een geslaagd communiefeest, waar ik enkele mooie foto’s gemaakt heb, en een dansspektakel kan het gebeuren dat je in zo een staat verzeild raakt. Weinig slaap en laat op zijn; het zijn de ideale omstandigheden om te gaan zweven. Een mens is veel te snel gewoon aan die verlengde weekends dat het afkicken is op de eerste werkdag erna.

Niet getreurd nog vier nachtjes slapen en het volgende lang weekend biedt zich aan. Als het weer wat meezit onderneem ik vrijdag een poging om te gaan zwemmen, het is weer te lang geleden dat ik in het zwembad geraakt ben. Verder staat de tentoonstelling Reis in de Venetiaanse gaanderijen op het programma en wellicht ook de visserijfeesten in Nieuwpoort.

De commentaren zijn gesloten.