Stil verdriet

Ik had een idee, en daarbij een liedje in mijn gedachten. Na wat zoeken op het internet, vond ik dat het nummertje op de cd ‘Feest in de stad’ staat, misschien moet ik dat album van Noordkaap wel aanschaffen. Ik zocht het liedje ‘Stil verdriet’ op mijn netwerkschijf maar kon het niet vinden wegens niet aangekocht. Daarop dan maar de plaat ‘Gigant’ opgelegd van dezelfde groep.

Afscheid nemen van dierbaren, het valt iedereen wel eens te beurt: een kennis, een beste vriend, een (groot)ouder, tante of oom. Voor sommigen helaas zelfs een zoon of dochter. Telkens voel ik me gebroken als ik het nieuws verneem. Helaas is het sterven een deel van het leven en dit wordt in onze maatschappij soms wat stiefmoederlijk behandeld. De achterblijvers blijven vaak met een leeg gevoel en een hoop onbegrip alleen zitten.

Dit schrijven is voor allen die veel te vroeg gestorven zijn, waarbij we dankbaar mogen zijn dat we die mensen in ons leven ontmoet mogen hebben. Zonder dood geen leven en vice versa. Terwijl ik aan het luisteren ben valt het me op dat ‘Gigant’ niet bepaald een vrolijke plaat is, bedankt Stijn Meuris! De meeste liedjes sluiten aan bij wat er momenteel in mijn hoofd omgaat…

De commentaren zijn gesloten.