Tis niet meer wat het geweest is

Wegens afwezigheid heb ik vorige week geen bericht gepost. Ik vertoefde, samen met een bevriend paar, in Frankrijk. Het was een leuke reis: veel gezien en beleefd. Zo hebben we tussen de regendruppels de zon zien schijnen. Soms was het net zo vreemd als in een kerk een goede vriend ontmoeten. Ik ben het gestopt om in rare ontmoetingen voortekens te zien en vice versa.

Terug thuis is het weer niet meer wat het geweest is: koud, regenachtig en veel wind. Ik vermoed dat het klimaat niet meer weet welk weer bij welk seizoen hoort. Straks hebben we aprilse grillen in de zomer en winterse pret in de lente. Hier en daar wordt er gewag gemaakt van een kleine ijstijd. Of is dat ‘nieuws’ om de komkommertijd te overbruggen?

Op het eind van deze week start Theater aan Zee; ondertussen ook al jaargang 19. Ik heb tickets besteld voor een zestal voorstellingen. Daarna ga ik met de betreffende vriend naar het folkfestival in Dranouter. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij; vooral als het leuk is. Daarna — ik mag er niet aan denken — zijn er bijna de Paulusfeesten en voor je het weet start het nieuwe schooljaar…

De commentaren zijn gesloten.