• Tis niet meer wat het geweest is

  Wegens afwezigheid heb ik vorige week geen bericht gepost. Ik vertoefde, samen met een bevriend paar, in Frankrijk. Het was een leuke reis: veel gezien en beleefd. Zo hebben we tussen de regendruppels de zon zien schijnen. Soms was het net zo vreemd als in een kerk een goede vriend ontmoeten. Ik ben het gestopt om in rare ontmoetingen voortekens te zien en vice versa.

  Terug thuis is het weer niet meer wat het geweest is: koud, regenachtig en veel wind. Ik vermoed dat het klimaat niet meer weet welk weer bij welk seizoen hoort. Straks hebben we aprilse grillen in de zomer en winterse pret in de lente. Hier en daar wordt er gewag gemaakt van een kleine ijstijd. Of is dat ‘nieuws’ om de komkommertijd te overbruggen?

  Op het eind van deze week start Theater aan Zee; ondertussen ook al jaargang 19. Ik heb tickets besteld voor een zestal voorstellingen. Daarna ga ik met de betreffende vriend naar het folkfestival in Dranouter. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij; vooral als het leuk is. Daarna — ik mag er niet aan denken — zijn er bijna de Paulusfeesten en voor je het weet start het nieuwe schooljaar…

 • Een soepje

  Deze morgen was het gemakkelijk: ik heb op de computer mijn bankzaken in orde gebracht en gezien dat het goed was. Na de middag heb ik mijn GSM van nieuwe software voorzien en wat zitten chatten. Voor ik er erg in had was het vijf uur, dan heb ik enkele mogelijkheden om te doen genoteerd: lezen, schrijven, ideeën voor kortfilms noteren en film of reportage op de televisie bekijken.

  Daarnet, voor ik dit schrijven begon, heb ik wat zitten krabbelen in een schetsblok; veel concreets leverde dat niet op. Slechts enkele tekeningetjes en een idee voor een filmpje van één minuut. Als je dan verder denkt hoe het te realiseren, merk je dat het snel, snel maken van een kortfilmpje (ook al duurt die maar één minuut) niet zo eenvoudig is als het op een eerste zicht lijkt.

  Dan heb ik een Nikon en iStopMotion aangekocht om, voorlopig toch, geen stap verder te komen. Ik doe het morgen en overmorgen, de weergoden zijn mij gunstig: bij nat weer werk ik aan een kortfilmpje! Hopelijk weldra meer hierover; dan zet ik het op internet. Tijd om een hapje te eten en daarna kijk ik naar de reportage over Edward Hopper van gisteren.

 • Zon, zee en zever

  Ik heb een muziekje opgelegd en me aan het schrijven gezet, meer moet dat niet zijn op een zonnige maandagmorgen. Straks komen de nichtjes, opa is ze gaan ophalen bij mijn broer. Verder zijn er geen plannen in het verschiet, al heb ik nog heel wat lees- en schrijfwerk. Wat wil je? Met een zee van tijd stel je de zaken makkelijk uit. Vrijdag en zaterdag zaten behoorlijk vol, enkel op zondag heb ik het rustig aangedaan.

  Vanavond zullen we in bescheiden kring opa zijn verjaardag vieren, alweer een feestje! Elke gelegenheid is goed om er één op te drinken. Wat ik gisteren niet voor elkaar gekregen heb is het optekenen van ideeën voor een stopmotionfilmpje, al heb ik wel krabbels zitten maken op een blaadje. In de plaats van die schetsjes verder uit te werken heb ik me voor de buis gezet en naar de Ronde van Frankrijk gekeken.

  Het was een zinderende finale! Hoge snelheden, waaiervorming en een spannende ontknoping aan de eindstreep. Geen overwinning voor Cavendish maar voor Griepel. Zo zag ik voor het eerst de waterkeringsmuren van de Deltawerken in Zeeland. Nadien nog wat zitten kletsen op Facebook met een vriendin. Het weekend ging alweer veel te snel voorbij, maar ik ben blij dat het een nieuwe week is.