Konijnenplaag

Ik weet niet waarom maar de laatste dagen stel ik me serieuze vragen bij de vluchtelingenproblematiek op onze aardbol. Ik heb niks tegen mensen maar vaak krijg ik de indruk dat, vooral in ontwikkelingslanden, de mensen er maar op los vogelen. Met als gevolg zoveel ellende en armoede. Als er dan ook nog een oorlog uitbreekt is het hek van de dam.

Opeens willen ze dan allemaal weg, vluchten voor de problemen, en zoeken ze een bestemming in één of ander democratisch land. Wie ben ik om hierover een mening te ventileren? De wereldpolitiek is een vies gebeuren met intriges op het allerhoogste niveau. Neem nu de Republikeinse presidentskandidaat van de Verenigde staten Donald Trump. Wat voor een vies mannetje is me dat!

In de ideale wereld is er eten, onderwijs en werk voor iedereen. In plaats van bommen, doodslag en verkrachting; op vele plaatsen is dit een gebruikte politiek van verdeel en heers. Het mensdom lijkt meer en meer op een konijnenplaag met alle desastreuze gevolgen van dien: te kort aan drinkbaar water, te kort aan eten, een ontwricht klimaat, tonnen plastic afval waar we geen weg mee kunnen enzovoort…

De commentaren zijn gesloten.