Nada

Ik voel me incompleet, ik kan met mijn beperkte vermogens geen muziek creëren. Ik hou zoveel van muziek maar dat beperkt zich tot passief consumeren. Zelf een sfeer oproepen en dat omzetten in een stukje muziek is niet aan mij besteed. Op canvas.be zag ik een uitzending over Daan, hoe die in een desolate streek in Spanje het ene na het andere sfeermuziekje uit zijn gitaar of keyboard toverde. Ik werd er jaloers van. Het was prachtige filmische televisie.

Weerom blijf ik met woorden over. Ik noteer hetgeen door mijn hoofd gaat. Vreemd toch dat die gedachten zo moeilijk te vatten zijn, zowel in woord, beeld als in klank. Ik zit al enige dagen met een nummer in mijn hoofd. Internet of iTunes biedt geen uitkomst. Het was een bisnummer van Roland en band met hun tribute to Moondog.

Afgelopen weekend was er eentje om in te kaderen: zaterdag was er een super-geslaagde teamdag van één van de scholen waar ik werk. De dag erop heb ik toch even moeten uitrusten van de geleverde inspanningen. Zo heb ik de opgenomen programma’s van op de digibox bekeken: een aflevering over Vincent van Gogh en de tweede uitzending van Bevergem, dat is te zot voor woorden!

De commentaren zijn gesloten.