Absurdistan

Afgelopen woensdag nam ik deel aan een schrijfwedstrijd. Als het meezit lees je hier later meer over. Het thema was De grens; naar aanleiding van de gebeurtenissen met de vele vluchtelingen die naar Europa komen. Ik heb er een persiflage van gemaakt van wat er in Parijs gebeurd is, maar laat ik niet teveel vertellen en de uitslag van de wedstrijd afwachten.

Ondertussen is koning winter in het land, we zullen het geweten hebben. De eerste dag ijzel en hagel: gevolg dubbel zoveel files als op een gewone werkdag met inbegrip van de gebeurlijke ongevallen. Wat moet dat geven als er een halve meter sneeuw komt te vallen? Een mens mag er niet aan denken, zelfs met de opwarming van het klimaat kunnen we nog barre winters krijgen.

“Zou het kunnen dat ik langzaam zot worden, cel voor cel rot wordt?” Zoals Stijn Meuris het zo mooi zingt in “Het Komt Voor In De Beste Families” uit de toepasselijke plaat Een heel klein beetje oorlog. Met terreurdreiging niveau vier, kan ik niet laten dit hier even te vermelden. We, de mensheid, kan zo weinig meer verdragen, vooral niet van elkaar. Moeten we zo nodig elkaar een kopje kleiner maken omwille van waanideeën???

De commentaren zijn gesloten.