Het gaat verbazend goed vooruit

De Sint is nog niet helemaal uit het land verdwenen en daar is de kerst al in het verschiet. Nog iets meer dan twee weken en we herdenken de geboorte van Christus. Jammer genoeg loopt daarmee ook dit jaar op zijn laatste benen. Die winterse feesten zijn niet aan mij besteed, geef mij maar de zomer en de zon. Een drankje en een babbel met een leuke vrouw… meer moet dat niet zijn.

Eerst de winter zien te overleven, dagje per dagje, we zien wel of er sneeuw valt dit seizoen. Dan kan ik naar mijn werk glijden, het is eens iets anders. Niet getreurd, weldra zijn de kortste dagen weer voorbij, dan kunnen we uitzien naar de komst van de lente (alsof het nog niet snel genoeg gaat zo!). Eerst nog een beetje een winterslaap houden, waarvoor dienen die korte dagen anders?

Ik heb geen grootse plannen voor het kerstverlof, misschien kan ik eens wat boeken lenen in de bibliotheek van Oostende en wat lezen. Het is er dit jaar nog niet veel van gekomen. Zelfs het boek over hoe sneller lezen heb ik nog niet uit: Lezen, weten en niet vergeten van Mark Tighelaar met name. Misschien dat ik straks er nog een hoofdstukje uit lees. Kwestie dat het dit jaar nog uit raakt.

De commentaren zijn gesloten.