Koopjes en geschenken

Vroeger, toen ik nog een kind was, keek ik uit naar de Sint, Kerstdag en oudejaar. Zo verlangde ik vurige naar die winterse dagen die geschenken brachten. Ik telde bijna de dagen af tot het telkens zover was. De tijd ging toen nog niet zo snel voorbij als nu. Met ouder te worden hebben deze dagen veel van hun glans verloren, net zoals ik de kinderlijke onschuld kwijt ben geraakt.

Onze economisch systeem wil ons laten kopen, met de vierentwintig uren-economie is het zelfs mogelijk om, via internet, al je kooplustige gevoelens te bevredigen. Vandaag besteld, morgen geleverd. Ook ik maak me vaak schuldig aan dat soort impulsieve aankopen. Soms moet ik er ook eens de rem opzetten al die elektronische spulletjes voor de computer, het is zo verleidelijk.

Nu even niet aan gadgets denken maar aan boeken en knipsels. Ik moet dringend eens mijn archief opkuisen, wat zal ik met al die knipsels gaan doen? Ik kan toch niet blijven documenteren, verzamelen en niks uitbrengen? Een goed voornemen voor het komende jaar; eens iets laten drukken dat van mijn hand afkomstig is, om het even wat als het maar drukwerk is!

De commentaren zijn gesloten.