Data

De afgelopen week heb ik me bezig gehouden met lezen en het opruimen van oude kranten. Zo ben ik eindelijk aan het boek begonnen Dit is Big Data — voor wie wacht komt alles steeds te laat. Er zijn nogal wat technobedrijven die zich bezighouden met het verzamelen, analyseren en verwerken van enorme hoeveelheden data. De bekendste zijn Google, IBM en Cloudera.

Ik ben een klein beetje afgedwaald van mijn missie: hoe maak je een sterk beeldverhaal, waarin tekst en beeld met elkaar verweven zijn. Donderdagmiddag heb ik opzoekingswerk gedaan in de bibliotheek van Oostende. Ik ben er wijzer uitgekomen: internet is een fascinerende schatkamer die een bibliotheek flink overstijgt. Alleen surf je op het web zonder dat je er mensen tegenkomt.

Wat ik met al mijn krantenknipsels zal doen? Soms vraagt een mens zich af… waarmee hij bezig is. Ik blijf precies maar documenteren, zonder dat er schot komt in de verhalen die ik wil schrijven, tot leven wil wekken. Straks zal ik nog wat lezen en wat notities nemen rond mijn beeldverhaal, ik zal het wel rond krijgen. Is het niet vroeg, dan maar wat later.

De commentaren zijn gesloten.